Rommiruukku ja marjaleivät

Rommiruukku


2-3 persikkaa
5 luumua
5 aprikoosia
2-3 dl vadelmia
3 dl tummaa rommia
1-2 dl hienoa sokeria
Lämmitä rommi kattilassa, mutta älä kiehauta. Sekoita sokeri kuumaan rommiin ja jätä liemi jäähtymään. Pese huolellisesti suuri kannellinen lasipurkki. Pese ja paloittle hedelmät sekä poista kivet. Lado marjat kerroksittain purkkiin ja kaada rommiliemi päälle.
Mikäli purkki on suuri voit täytää sitä myöhemmin uusilla hedelmillä ja marjoilla sekä rommiliemellä. Säilytä purkki jääkaapissa. Rommiruukku on valmista noin 2 viikon kuluttua. Ruukku säilyy kylmässä säilytettynä noin vuoden. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Marjaleivät


8 isoa viipaletta vehnä- tai graham-paahtoleipää

Täyte:


100g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
vadelmia ja/tai lakkoja
vaaleaa siirappia
Paahda leivät ja anna niiden jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä seosta jäähtyneille leiville. Levitä vadelmia ja/tai lakko- ja neljälle leipäviipaleelle. Kaada siirappia leipien päälle ohuena nauhana. Paina päälle toiset tuorejuustolla voidellut leivät. Leikkaa leivät kolmioiksi. Voit koristella vielä leivät marjoilla ja kermavaahdolla.

Lue myös:

    Uusimmat