Romantiikkaa ruokapöytään ystävänpäivänä

Haluatko hurmata? Kaipaatko piristystä parisuhteeseen? Tarvitseeko ystäväsi lohdutusta? Ruoka tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille. Herkullisen ja tunnelmallisen aterian välityksellä piristät läheisiäsi ja itseäsi. Ripaus romantiikkaa lisää tunnelmaa. Ruoanlaittotaito tuottaa iloa, hyvää makua sekä syventää suhdetta ja rakkautta ainakin ruokaan. Yhdessä huolella valittu ja valmistettu ateria, joka nautitaan vaikka viinin kera keskustellen, kelloon katsomatta, on mainio tapa olla toiselle läsnä.

Ystävänpäivän hemmottelua ja viettelevää ruokaa!

14.2 vietettävänä ystävänpäivänä sopii juhlistaa ystävyyttä tai rakkautta. Sen kunniaksi kannattaa valmistaa oikea herkkuateria. Ruoan viettelevät tuoksut, kauniisti katettu pöytä, kynttilät ja sopiva musiikki virittävät tunnelmaan. Viettelyyn sopivista raaka-aineista voi lukea täältä lisää. Jos haluat lähettää lemmenviestejä tarjoa sokerilla maustettua maitoa, kalaa, lampaanlihaa, parsaa, papuja, valkosipulia, anista,

inkivääriä tai sieniä. Tiedetään myös, että viettelijät ovat aina tarjonneet rakastetulleenostereita ja äyriäisiä. Eksoottisten aterioiden kautta pääsee yhdessä makumatkalle vaikka Thaimaaseen. Käytä mielikuvitustasi ja loihdi oma rakkauden ateriasi!

Suklaa on Amorin salainen ase

Suklaa on herkkujen aatelia. Sen hienon täyteläinen maku hivelee vaativimmankin herkkusuun makuaisteja. Kaakaopavun kasvitieteellinen nimi Theobrama cacao merkitseekin "jumalten ravintoa".

Suklaan uskotaan kiihdyttävän aivojen serotoniinin ja endorfiinien tuotantoa. Nämä välittäjäaineet lisäävät mielihyvän tunteita ja kohottavat mielialaa. Siksipä suklaa maistuukin niin mainiolta surun, ikävän ja lemmenhuolten hetkellä. Liekö juuri samasta syystä Amorkin ottanut suklaan salaiseksi aseekseen lemmenviestejä välittäessään.

Suklaisten Ystävänpäiväherkkujen loihtiminen luonnistuu kotikokiltakin. Mikä maistuisikaan ystävälle paremmin kuin suklaamousse, ystävänpäivän suklaasydänkakku, jäädytetty suklaatorttu, valkosuklaatorttu,suklaatorttu ja mangokastike,suklaiset sydänpikkuleivät tai lohduttava suklaakakku.

Romanttinen ateria syntyy vaikka näistä resepteistä:

Syracusalainen antipasto

2 annosta

130 g vihreää nauhapastaa
2 rkl mädin korviketta
2 munaa keitettynä
vihersipulia
purjoa pätkä
oliiviöljyä
mustapippuria

Laitatarjolle iso lautanen (valkoinen/värillinen), lado näyttävästi esille keskelle vihreä pasta, reunoille pilkottu muna, sekoita mäti pastaan. Leikkaa purjoa muutama rengas reunoille. Ripottele päälle mustapippuria.

Venuksen viettelys


Jäätelö: 2 hengen annos yhdelle isolle lautaselle, 2 lusikkaa

Jäätelöä n. 130 g (3 palloa)
Inkivääriä
Kanelia
Hunajaa
Saksanpähkinöitä
Vihreä lehti

Sekoita raastettua tai hillottua inkivääriä hiukan sulaneeseen vaniljajäätelöön. Laita inkiväärijäätelö pakastimeen ja tarjoile hunajan ja saksanpähkinöiden kera. Koristele vihreällä lehdelle esim. sitruunamelissan lehdellä.

Lue myös:

    Uusimmat