Roman Abramovitsh luopuu Chelsean hallinnasta

Jalkapallon Englannin Valioliigan Chelsea tiedotti lauantaina, että venäläismiljardööri Roman Abramovitsh luopuu seuran hallinnasta.

Tiedotteessa ei kerrota, että aikooko hän myydä seuran. Abramovitshista tuli Chelsean omistaja vuonna 2003. Venäläinen avautui päätöksestään Chelsean tiedotteessa.

– Lähes 20 vuotta kestäneen Chelsea FC:n omistukseni aikana olen aina ajatellut roolini olevan seuran huoltajana, jonka työnä olisi varmistaa, että menestymme mahdollisimman hyvin tänään ja rakennamme tulevaisuutta varten. Olen aina tehnyt päätöksiä seuran etujen mukaisesti, Abramovitsh sanoi tiedotteessa.

– Olen edelleen sitoutunut näihin arvoihin. Siksi luovutan tänään Chelsean johtamisen ja huolenpidon Chelsean hyväntekeväisyyssäätiön luottamushenkilöille. Uskon, että heillä on tällä hetkellä parhaat mahdollisuudet huolehtia seuran, pelaajien, henkilökunnan ja fanien eduista, Abramovitsh jatkoi.

Chelsea on voittanut Abramovitshin omistajuuden aikana Valioliigan viidesti ja Mestarien liigan sekä Eurooppa-liigan kahdesti. Seura on tällä kaudella 25 pelatun ottelun jälkeen Valioliigassa kolmantena. 

Lue myös:

    Uusimmat