Rohkea alastonkohtaus nousi otsikoihin – Karita Mattila laittoi suomalaismedian boikottiin

Tähtilaulajan rooli Salome-oopperassa nousi vuonna 2008 otsikoihin Suomessa uskaliaan loppukohtauksen vuoksi.

Oopperalaulaja Karita Mattila, 55, kertoo Raila Kinnusen kirjoittamassa Karita Mattila – Korkealta ja kovaa -uutuuskirjassa (Wsoy, 2016) vuonna 2008 suomalaisten iltapäivälehtien otsikoihin nousseesta roolistaan Salome-oopperassa.

– Mitä tekee suomalainen iltapäivälehdistö? Ennen kuin yksikään kritiikki on edes ilmestynyt, Ilta-Sanomat repii kahtena peräkkäisenä päivänä salaa näpätyistä kuvista kansikuvat ja lööpit minun tisseistäni! Mattila päivittelee kirjassa.

Mattila sai roolistaan suuria kehuja. Roolityötä hehkutettiin muun muassa sokeeraavaksi, julkeaksi, dekadentiksi, kaunistelemattomaksi, psykologisesti loistavaksi. Roolin kehuttiin olevan kuin Mattilalle kirjoitettu ja sävelletty.

– Minulla on takanani elämäni menestys, mutta puolentoista sekunnin mittainen frontal nudity, kuten täällä sanotaan, siis täysi alastomuus, ennen kuin tanssijat käärivät keepin ylleni, on ainoa mikä Suomessa kiinnostaa. Eli tissit.

– Suomessa oli koko viikko pelkkää sensaatiota. Onneksi en ollut itse paikan päällä sitä typeryyttä kokemassa. Sukulaiset ja ystävät joutuivat sitä todistamaan ja raportoivat pahoilla mielin, miten keltainen lehdistö yritti repiä menestykseni lokaan. Sitten arvosteluja luettuaan iltapäivälehtien mäntit tajusivat, että ehkä tässä on jotain muutakin kuin ne tissit. Yrittivät asiaa jotenkin korjata. Vaan otapa takaisin kun väärin veisasit!

Kohuotsikoiden jälkeen Mattila pisti suomalaisen median boikottiin, joka jatkui iltapäivälehtien osalta pari vuotta.

Karita Mattila on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia ja menestyneimpiä oopperalaulajia. Mattila vierailee säännöllisesti johtavissa oopperataloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja