Robert Helenius selittää purkaustaan jättiottelun kulisseissa – tähtivastustajan leiri yritti vilunkipeliä: "Se alkoi vähän harmittaa"

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Robert Helenius koki tyrmäystappion Anthony Joshualle ottelun seitsemännessä erässä.

Robert Helenius kertoo, ettei ollut ikinä kokenut sellaisia hanskoja, joilla viikonlopun ottelu Anthony Joshuaa vastaan oteltiin. Ottelua edelsi hanskaselkkaus, joka johtui Joshuan leirin pienimuotoisesta vilunkipelistä.

Entiselle maailmanmestarille Anthony Joshualle lauantai-illan suurtapahtumassa Lontoossa tyrmäyksellä hävinnyt Robert Helenius kävi kuumana kulisseissa ottelun alla. Suomalaisiskijä ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen, millaisia hanskoja otteluillan järjestäjät hänelle otteluun tarjosivat.

Heleniuksen leiri hämmästeli, miten vähän Joshualle tarkoitetuissa hanskoissa oli pehmikettä.

– Ne olivat kyllä ihan UK Boxingin sääntöjen sallimat hanskat, mutta en ollut ikinä kokenut sellaisia. Niistä tuli nyrkki aika helposti läpi, Helenius kuvailee MTV Urheilulle.

– Minulle taas yritettiin työntää sellaisia, joissa oli toppauksia vähän enemmän. Se alkoi vähän harmittaa. Ihan kuin Joshualla ei olisi ollut etua jo muutenkin tarpeeksi, Helenius jatkaa.

Helenius tuli nyrkkeilyillan pääottelijaksi kotiyleisönsä edessä esiintynyttä Joshuaa vastaan viikon varoitusajalla.

Heleniuksen leiri nosti hanskoista aiheesta metelin, mikä sai asioita tapahtumaan.

– Epäilin, että he eivät tuo samanlaisia hanskoja minulle, mutta onneksi he sitten toivat.  Ei se siitä ole kiinni, voisin otella vaikka paljain nyrkein, jos se on molemmille sama, Helenius värittelee. 

Hanskaselkkauksen piikkiin Helenius ei laita tippaakaan tappiostaan.

– Ne on itse asiassa ihan superhyvät hanskat. Mulla on ne tässä autossa vielä mukana, Helenius nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat