Näin Deontay Wilder reagoi, kun Anthony Joshua tyrmäsi Robert Heleniuksen – taustalta heti hurjaa uhoa

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Video: Robert Helenius koki tyrmäystappion Anthony Joshualle ottelun seitsemännessä erässä

Anthony Joshua tyrmäsi lauantaina Robert Heleniuksen Lontoossa käydyssä kohtaamisessa. Nyt Joshuaa viedään todelliseen huippuotteluun, jossa vastaan asettuisi tähti-iskijä Deontay Wilder

Joshuan, 33, ja Heleniuksen kohtaaminen rakentui merkittävän mutkan kautta. Joshuan piti alun perin otella Dillian Whyteä vastaan. Whyten dopingtestistä paljastui kuitenkin epäselvyyksiä, minkä myötä ottelun promoottorit joutuivat etsimään hänelle korvaavan vaihtoehdon.

Sellainen löytyi Suomesta, kun Helenius sanoi ”kyllä” tarjoukselle.

Helenius pysyi kuuden erän ajan Joshuan matkassa mukana. Lopulta suomalainen väsyi, mikä johti tylyyn lopputulemaan. Joshua täräytti tiukan oikean käden ”jabin”, mikä pudotti Heleniuksen.

Jo viikonlopun kohtaamisen yhteydessä esiin nousi toinen ottelu: Joshua vastaan Deontay Wilder.

Yhdysvaltalainen Wilder tyrmäsi Heleniuksen viime syksyn kohtaamisen ensimmäisessä erässä. Wilder on odotellut uutta tähtiottelua, johon hänelle vastustajaksi on kaavailtu Joshuaa. Ottelu käydään hyvin todennäköisesti tammikuussa Saudi-Arabiassa.

Wilderin valmentaja Malik Scott seurasi lauantaina lähietäisyydeltä Joshuan ja Heleniuksen mittelöä. Scott toimi aiemmin samana iltana Gerald Washingtonin kulmamiehenä, kun Washington kohtasi Derek Chisoran.

Scottin mukaan hän soitti heti FaceTime-puhelun Wilderille, kun Joshua oli tyrmännyt Heleniuksen.

– Hän oli, että ”luojan kiitos tyrmäys tuli, koska tarvitsemme tätä”, Scott kertoi October Red YouTube-kanavalla.

– Olimme molemmat hyvin tyytyväisiä, koska tuleva ottelu on nyt entistä suurempi tyrmäyksen takia. Sen myötä kunnia ”AJ:lle”, että hän hoiti homman kotiin.

– Olinko vakuuttunut tyrmäyksestä huolimatta? En. Ajattelinko, että olemme vaikeuksissa tammikuussa? En. Tuo ottelu tarjosi meille vain lisää itseluottamusta. Tiedän, että hän (Joshua) ehtii otella vain kolme tai neljä erää ennen kuin Deontay tyrmää hänet, Scott latasi.

Scott kritisoi Joshuaa passiivisuudesta ja siitä, ettei britti käyttänyt saumojaan hyväkseen Helenius-ottelun alkuhetkillä.

– Nyt hänen seuraava mahdollinen ottelu on Deontay Wilderia vastaan, joka jakaa kovimpia iskuja mitä kukaan on jakanut lajin historian aikana. Deontay on erittäin vaarallinen ottelija. Deontay lähettää hänet (Joshuan) seuraavaan ulottuvuuteen, Scott uhosi. 

Lue myös:

    Uusimmat