Mainos

Robert Downey Jr.: Addiktista tähdeksi

Näyttelijä Robert Downey Jr. naurattaa parhaillaan valkokankaalla Laskettu aika -komediassa. Muistatko, mistä mies uransa aloitti?

Movieline.com listasi Robert Downey Jr.:n uran huippukohtia. Mies aloitti näyttelijänuransa jo 5-vuotiaana ja kuuluu tällä hetkellä Hollywoodin A-luokan näyttelijöihin. Uran varrelle on mahtunut monia kohokohtia, mutta myös laskuja.

Pound (1970)

Robert Downey Jr. oli vasta 5-vuotias tähdittäessään Pound-elokuvaa, joka tehtiin pienellä budjetilla. Elokuva seuraa 18 koiran elämää ihmisten näytteleminä! Downey Jr. esittää elokuvassa koiranpentua.

Saturday Night Live (1985)

Downey Jr. oli yksi SNL:n näyttelijöistä vuosina 1985–1986. Ohjelma todisti, että sketsit eivät ehkä ole Downey Jr.:n vahva puoli.

Katujen Casanova (1987)

Tässä elokuvassa Downey Jr. teki ensimmäinen pääroolinsa. Elokuvassa hänen roolihahmonsa metsästää naisten puhelinnumeroita New Yorkin kaduilla vain huvin ja haasteen vuoksi.

Chaplin (1992)

Downey Jr. ansaitsi ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa esittäessään legendaarista mykkäelokuvanäyttelijää ja -ohjaajaa. Valitettavasti tämän elokuvan jälkeen miehen elämä otti takapakkia ja kuvaan tulivat riippuvuudet sekä vankilareissut ja työttömyys.

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

10 vuoden sisään mahtui sekä pieniä nousuja (Wonder Boys, Laulava salapoliisi) että katkeria laskuja (mies menetti muun muassa roolinsa Ally McBealissa vuonna 2001 huumepidätyksen jälkeen). Kiss Kiss Bang Bang nosti Downey Jr.:n takaisin maineeseen. Elokuvan ohjasi Downey Jr.:n tuleva vaimo, Susan Downey.

Iron Man (2008)

Downey Jr. tähditti kahta Iron Man -elokuvaa, jotka menestyivät loistavasti ympäri maailman.

Tropic Thunder (2008)

Downey Jr. ansaitsi toisen Oscar-ehdokkuutensa elokuvasta Tropic Thunder. Hän esitti elokuvassa tummaihoista sotilasta. Monet ovat olleet sitä mieltä, että jos Heath Ledger ei olisi ollut ehdokkaana, Downey Jr. olisi voittanut Oscarin.

Katso näytteet mainituista elokuvistatäältä

MTV3/Helmi

Lähde: Movieline.com, IMDB.com

Kuva: Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.