RKP vaatii yksinhuoltajien lapsilisän korottamista: "Vähävaraisten lapsiperheiden määrä on lähes kolminkertaistunut 20 vuodessa"

Lahjaksi tulevaisuus: Köyhyys lapsiperheissä 10:23
Joka kymmenes suomalaislapsi elää pienituloisessa perheessä.

RKP on huolissaan lapsiperheiden kasvaneesta köyhyydestä. Puolue vaatii yksinhuoltajien lapsilisän korottamista.

Ruotsalinen kansanpuolue muistuttaa tiedotteessaan, että lapsiköyhyys on Suomessa kasvava ongelma, vaikka yleinen tulotaso on noussut. Lapsiköyhyys on tavallisinta yksinhuoltajaperheissä.

– Emme voi ummistaa silmiämme siltä tosiasialta, että meillä on Suomessa köyhyydestä kärsiviä lapsia. Vähävaraisten lapsiperheiden määrä on lähes kolminkertaistunut 20 vuodessa, sanoo RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

Nykyään 20 prosenttia yksinhuoltajaperheistä on pienituloisia, kun taas 1990-luvun puolivälissä osuus oli noin 10 prosenttia. Yksinhuoltajien pienituloisuuden syitä ovat muun muassa työttömyys ja tulonsiirtojen leikkaukset.

RKP vaatiikin la lapsilisän yksinhuoltajalisän korottamista.

– RKP on ehdottanut vaihtoehtobudjetissaan 45 miljoonan euron lisäystä yksinhuoltajaperheiden aseman parantamiseen. Laskelmien mukaan työttömälle yksinhuoltajalle, jolla on kaksi lasta päivähoidossa, jäisi 128 euroa kuukaudessa enemmän rahaa käteen. Tämä korotus auttaisi lapsiperheitä heidän arjessaan sekä auttaisi ennaltaehkäisemään lapsiköyhyyttä, Henriksson sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat