Ristomatti Hakolan kovat puheet eivät horjuttaneet Joni Mäkeä – "Ajattelin, että se on valetta"

2:31
Katso tästä Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen tunnelmat MM-hopeaa tuoneen parisprintin jälkeen.

Ristomatti Hakola väitti kovasti MM-hopeatunnelmissa, että hän oli lähellä jättää parisprintin kokonaan väliin Oberstdorfin kisoissa. Joni Mäki ei ollut uskonut parivaljakkonsa aiempia kommentteja.

– Lähellä oli, etten olisi katsonut televisiosta tätä kilpailua.

Näin uransa ensimmäisen arvokisamitalin Joni Mäen kanssa varmistanut Ristomatti Hakola vastasi kysymykseen siitä, kuinka varmaa hänen osallistumisensa parisprinttiin oli.

Tilalle oli ehdolla Lauri Vuorinen, mutta Hakola päätti lähteä mukaan, kun päävalmentaja Teemu Pasanen kysyi asiaa häneltä toissa päivänä.

– Tiesin, että meillä on maailmanluokan ankkuri, niin pitää raapia edes jonkinmoinen (suoritus) tuohon avausosuudelle, niin meillä on mitali kaulassa, vapaan menoaan aiemmin vähätellyt Hakola heitti.

Hakola väitti kaksi viikkoa sitten SM-kisoissa kovasti, ettei aio sivakoida enää vapaan hiihtotavan kisoja tällä kaudella. MM-parisprinttiin tähdännyt Mäki ei uskonut näitä puheita.  

– Ajattelin, että se on valetta. Ajattelin, että kyllä se tämän hiihtää. Olin aika varma siitä, Mäki totesi.  

Hakolan valinta kannatti. Hän teki loistavat pohjatyöt Mäelle finaalin 5. osuudella, ja suomalaisankkuri näytti jo tältä kaudelta tuttua kirikykyään pudottaessaan Venäjän Gleb Retivihin kyydistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja