Risteilylehden päätoimittaja: Täällä ovat parhaat risteilyt

Kansainvälisen risteilylehden päätoimittaja Teijo Niemelä kertoo, missä ovat parhaat risteilyt ja milloin minnekin kannattaa mennä.

Karibia

Jos etsii aurinkoa ja rantoja, kannattaa mennä Karibialle. Vältä kuitenkin hurrikaanisesonkia syys–lokakuussa. Kevätlomilla laivoilla saattaa olla levotonta, kun paikalla on paljon nuoria ja perheitä.

Läntinen Välimeri

Välimerelle kannattaa lähteä kulttuurin takia – ovatko esimerkiksi Rooma tai Monte Carlo jääneet näkemättä? Kesä–heinäkuussa sää on tukalan kuuma. Kehottaisin suosimaan huhtikuuta tai syys–lokakuuta.

Australia ja Uusi-Seelanti

Näihin kohteisiin on pitkä matka, mutta maisemiensa puolesta ne ovat sen arvoisia. Alueella risteilee Celebrity Cruisesin ja Royal Caribbeanin laivoja, jotka molemmat myyvät lippuja myös Suomesta.

Matka-ajankohtaa suunnitellessa kannattaa huomioida, että Australiassa ja Uudessa-Seelannissa on kesä silloin, kun Suomessa on talvi ja päinvastoin.

Dubai ja Abu Dhabi

Jos ei halua lähteä aivan toiselle puolelle maapalloa, nämä kohteet ovat jo huomattavasti lähempänä. Dubaissa on puolen tusinaa uusia aluksia, ja sieltä pääsee viikon risteilyille. Abu Dhabista taas liikennöi yksi alus.

Piia Simola/Studio55.fi

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2011.

Lue myös:

    Uusimmat