Yhdysvaltalaiset ja kiinalaiset tiedemiehet huomasivat tutkimuksessaan, että ruokavaliolla saattaa olla merkitystä ihmisen keuhkosyöpäriskiin. Suurin osa keuhkosyövistä kuitenkin johtuu tupakoinnista.
Jogurtin ja runsaskuituisen ruoan syöminen voi pienentää keuhkosyövän riskiä, osoittaa JAMA Oncology -tiedelehdessä julkaistu tuore meta-analyysi.
Yli 1,4 miljoonan yhdysvaltalaisen, eurooppalaisen ja aasialaisen ihmisen ruokavalioiden analyysiin perustuvat tulokset vihjaavat, että suolistomikrobeilla on vaikutusta myös keuhkosyöpään sairastumisessa.
Hapatetuista maitotuotteista, kuten jogurtista, löytyvät probiootit ja niitä ruokkivat sulamattomat kuidut, prebiootit, vaikuttavat suotuisasti suolistomikrobeihin. Suotuisa suolistomikrobisto voi ehkäistä syöpää ja tautiriskiin vaikuttavaa elimistön tulehdustilaa.