Mainos

Rinnassa sykkii sama sydän – intialaisnainen synnytti kaksoset, jotka jakavat yhteisen kehon

Intialaisnainen synnytti viime viikolla kaksoset, joilla on erilliset päät, mutta yhteinen vartalo. Kaksosten erottamista tulee vaikeuttamaan se, että lasten rinnassa sykkii ainoastaan yksi yhteinen sydän. 

Intialaisnainen Shanin Khan, 26, synnytti viime viikolla keisarinleikkauksella kaksoset ollessaan vasta seitsemällä kuulla raskaana. Lapset aiheuttivat välittömästi mielenkiintoa lääkäreiden keskuudessa, sillä naisen synnyttämillä kaksospojilla on yhteinen alavartalo. Lapsilla on erilliset päät, kaulat ja keuhkot, mutta he liittyvät toisiinsa rintakehästä. Lasten rinnassa sykkii yhteinen sydän.

Nyt sairaala suunnittelee kaksosten erottamista toisistaan maan johtavien lääkäreiden avustuksella. 

Kaksosten ruumiinrakenne selvisi vasta viikko ennen synnytystä

Äidillä ei ollut aavistustakaan toisissaan kiinni olevista kaksosista, sillä hänelle ei suoritettu ultraäänitutkimusta ennen kuin seitsemällä raskauskuulla. Lääkäreiden huomattua yhdistyneet kaksoset, he pyysivät äitiä jäämään välittömästi sairaalaan tutkimuksiin. Viikon sairaalassaolon jälkeen kaksoset syntyivä keisarinleikkauksella. 

Sairaala on koonnut tiimin parhaita lääkäreitä suorittamaan tulevaa erotusoperaatiota, sillä ilman leikkausta kumpikaan lapsista ei tulisi selviämään. Sairaalassa on aikaisemminkin suoritettu siamilaisten kaksosten erotuksia, mutta näiden vauvojen kohdalla erottaminen voi muodostua haastavaksi yhteisen sydämen ja alaraajojen vuoksi. Tohtori Suleiman Merchantin mukaan näiden kaksosten ruumiinrakenne on hyvin monimutkainen.

– Vaikka heillä on kaksi erillistä päätä ja kaulaa, ne ovat peräisin yhteisestä rintakehästä, joka on osa kaulaa ja vatsaa, Merchant kertoo.

Yhteisen sydämen vuoksi vanhemmat joutuvat tekemään vaikean päätöksen, kumman lapsen hengen he haluavat pelastaa. Lääkärin mukaan sairaalan eettinen komitea tulee keskustelemaan vanhempien kanssa mahdollisista seurauksista ennen päätöstä. Toimintatapa päätetään vasta sen jälkeen, kun kaikki tutkimukset on tehty.

Lähteet: Caters News, Mirror

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.