Riku Aalto: Teollisuusliitto ja Huoltovarmuuskeskus keskustelevat polttoaineiden jakelusta

Lakkojumiin hierotaan ratkaisua 11:05
Katso myös: Lakkojumiin hierotaan ratkaisua

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan Huoltovarmuuskeskus on lähestynyt Teollisuusliittoa polttoaineiden jakelusta, mutta hän ei osaa vielä ennakoida Teollisuusliiton suhtautumista asiaan.

Huoltovarmuuskeskus vaati eilen keskiviikkona polttoainejakelun rajaamista SAK:n poliittisten lakkojen ulkopuolelle. 

Huoltovarmuuskeskuksen mukaan työtaistelujen ilmoitettu pidentyminen heikentää todennäköisesti Suomen huoltovarmuutta ja hankaloittaa sen turvaamista.

Riku Aallon mukaan Teollisuusliiton asiantuntijat käyvät nyt polttoaineiden jakelua läpi yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa.

 Hän ei osannut vielä arvioida, milloin asiassa mahdollisesti tehdään päätöksiä.

– Me käymme nyt tarkentavia keskusteluja asiasta Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. Keskuslakkotoimikunta tekee asiasta päätöksiä sitten kun sen aika on, Aalto sanoi STT:lle.

"Jakelutilanne ei näytä kriittiseltä"

Aallon mukaan Teollisuusliitolla on vakiintuneet toimintamallit Huoltovarmuuskeskuksen ja sellaisten yritysten kanssa toimimiseen, jotka haluavat syystä tai toisesta lievennyksiä työtaistelutoimiin. 

Aallon mukaan Teollisuusliitto on tehnyt tiiviisti yhteistyötä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa kahden viime viikon aikana.

– Kun joko yritykset tai Huoltovarmuuskeskus lähestyvät meitä, niin me tietysti pyydämme heiltä tarkennusta, mikä heidän erityinen huolensa kulloisessakin asiassa on. Meidän asiantuntijamme käyvät heidän asiantuntijoidensa kanssa näitä sitten läpi. Meidän keskuslakkotoimikuntamme tekee sitten tarvittavia päätöksiä kun huolenaiheet ovat selvinneet, Aalto sanoi.

Aallon mukaan polttoaineiden jakelutilanne ei ainakaan tiedotusvälineiden perusteella näytä kriittiseltä.

– Ainakin mediatietojen mukaan useampi huoltoasemaketju on ilmoittanut, että heillä on polttoaineita vielä tarjolla. Tämän asian kanssa ei näyttäisi olevan tulenpalava kiire, mutta pyrimme tietysti mahdollisimman ripeästi näissä asioissa aina toimimaan, Aalto sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat