Mainos

Rento syyspiknik kotipuutarhaan

Mennyttä kesää ei kannata haikailla, sillä puutarhasta voi nauttia vielä pitkään. Aurinkoisesta syyssäästä kannattaa nauttia retkeilemällä perheen ja ystävien kanssa, vaikka päivien lyhennyttyä sohva saattaakin tuntua kutsuvalta.

Kun luonto pukeutuu keltaiseen, punaiseen ja oranssiin, on aika tehdä eväsretki kotipihalle. Varusteiden ja eväiden lisäksi tarvitaan vain ripaus mielikuvitusta.

Jokainen tekee piknikistään oman näköisensä seikkailun. Kotipuutarhan lisäksi voi lähteä myös lähiluontoon. Syksyinen maasto tarjoaa katseltavaa ja tutkittavaa kaikenikäisille. Kaupanpäällisiksi ulkoilija saa punaiset posket ja hyvän mielen.

Silmänruokaa kattauksella

Evääksi pakataan suolaista ja makeaa, oman puutarhan satoa ja lämmintä juotavaa. Ruokatermokseen voi laittaa vaikkapa lämpimän keiton, ja omenat ja banaanit kypsyvät tikun päässä nuotiolla tai grillissä. Eväät on mukava tehdä yhdessä.

Kattausta kaunistavat raikkaat tekstiilit. Ullakkopuodin kattaustekstiileissä on nostalgiaa: valikoimaan kuuluvat esimerkiksi termospussit, kattilahatut ja pannuhiipat.

Piknik-koreja ja -alustoja on hyvin saatavilla. Kuvan rottinkikori sisältää viinilasit, korkinavaajan sekä posliinilautaset ja teräksiset haarukat, lusikat ja veitset kahdelle hengelle.

Syksyinen sää voi yllättää. Huvimaja, sadesuoja tai itse rakennettu laavu suojaavat tuulelta ja sateelta. Kotipuutarhassa viihtyvyyttä lisäävät myös mukavat istuimet, lämmin huopa ja terassilämmitin.

Koko perheen puutarhatalkoot

Retkellä syyspuutarhaan yhdistyvät hyöty ja huvi, kun otetaan haravat esiin ja laitetaan samalla piha talvikuntoon. Syystöillä vauhditetaan kesän tuloa puutarhaan, ja lapsetkin viihtyvät porukassa, kun heillä on tekemistä. Takataskuun kannattaa lisäksi varata muutama peli- tai leikki-idea, ettei tunnelma pääse latistumaan.

Puutarhurin koria myy Mokka.fi, ja settiin kuuluvat välineet, jotka ovat ruostumattomasta teräksestä.

Sadonkorjuu-piknikillä kerätään aineksia kransseihin, ruukkuihin ja asetelmiin. Pieni kierros kotipihassa paljastaa koristeelliset kävyt, risut, oksat ja kivet. Ruskan värit poimitaan tuliaisiksi ja iloksi omalle silmälle.

Lämpöä ja tunnelmaa

Illan hämärässä sytytetään lyhdyt ja tuikut. Ulkokynttilöitä voi yhdistellä ryhmiksi rappusille, kivien juurelle tai oksille. Nämä tunnelmanluojat ilahduttavat kotiväen lisäksi naapureita ja ohikulkijoita. Kuvassa on Pentikin Classic-lyhdyt.

Piknik on parhaimmillaan kiireetöntä yhdessäoloa. Olivatpa puitteet vaatimattomat tai runsaat, iloinen retki syntyy hyvästä seurasta, ruuasta ja syksyisen luonnon hehkusta. Leppoisassa tunnelmassa syntyy mukavia luontomuistoja.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Pentik, Plantagen, Villa Harmonie, Mokka, Pieni Ullakkopuoti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.