Remu avautuu MTV3.fi:lle järkyttävästä ulosajosta: rintalastakin vaurioitui

Remu Aaltonen ajoi viime maanantaina Kaarinassa päin kaistojen välissä olevaa liikenneopastinta. Kolari oli niin raju, ettei Remu vieläkään kävele. Hänet on leikattu monta kertaa.

Remu Aaltonen vammautui Kaarinassa tapahtuneessa ulosajossa vakavasti. Hänet kuljetettiin ambulanssilla ensin Turkuun, sitten Helsinkiin Töölön sairaalaan.

Remu, mikä on vointisi tällä hetkellä?

– Olen Töölön sairaalassa hyvissä käsissä, täällä on huippulääkärit. Minut on leikattu pariin kertaan, ja lisää leikkauksia on tulossa. Jalkani on kuin Eiffel-torni, raudoitettu. Ei mikään kaunis näky, kun jalka on niin turvoksissa. Selkäydinpuudutus ei ollut sittenkään niin kauhea toimenpide kuin olin kuullut. Sanoinkin lääkärille, että antaa mennä vaan, Remu Aaltonen kertoilee Töölön sairaalasta.

Rocklegenda on yhä makuuasennossa eikä pääse kävelemään.

– Hoitajat yrittävät mua nostaa hiljalleen istumaan. Kai mun pitää kohta nenällä yrittää kävellä. Olin varannut jo kauan aikaa sitten ajan kirurgi Sakari Oravan vastaanotolle akillesjänteeni takia, sinne pitäisi mennä 21. päivä. Tilanne muuttui, joten katsotaan, miten tehdään.

Remu sai törmäyksessä pahan tärskyn myös rintalastaansa. Hän ei pystynyt puhumaan kunnolla, mutta nyt ääni kulkee paremmin.

– Kolarin jälkeen minulla oli pahoja hengitysvaikeuksia, kylkiluita meni poikki 4-5. Alussa oli tosi hankala puhua.

Viime sunnuntaina sinulla oli vielä pari esitystä Peppi Pitkätossun isänä Turun kesäteatterissa. Mitä sen jälkeen tapahtui?

– Lähdin seuraavana aamuna eli maanantaina ajoissa, koska mun piti olla Porvoossa kello 12. Auto ei lähtenyt käyntiin, sitä ihmettelin, kai se oli joku ennemerkki. Ei olisi pitänyt lähteä. Ajoin jonkin matkaa, kun yhtäkkiä ihmettelin, miksi tolppa kaatuu päälle.

– Yritin aukaista auton ovea ja saada turvavyötä irti, huusin jollekin jätkälle hädissäni auton ikkunasta. Hän tuli ja kantoi minua sylissään kuin pientä lasta.

Enkeleitä matkassa

Joku tilasi Remu Aaltoselle ambulanssin.

– Ambulanssi tuli, mutta hoitoporukka oli ammattitaidotonta ja hidasta, mies tuhahtelee kännykän päässä.

– Heillä ei ollut mitään kiirettä. He laittoivat mut ihan vääriin asentoihin, sanoin niille, että älä laita mun päätä ylöspäin, kun en saanut henkeä. He eivät uskoneet, joten kiroilin ja sanoin, että painukaa v*****n siitä.

Ambulanssimies kielsi Remua kiroilemasta.

– Mun olisi tehnyt mieli vetää sitä monolla, niin johan olisi tullut vipinää.

Turussa Remu kuvattiin sairaalassa, sitten hänet kyydittiin ambulanssilla Helsinkiin.

– Pari mimmiä hoiti hommat ja kiidätti mut Töölön sairaalaan ennätysvauhtia. Täällä lääkäri sanoi, että tervetuloa taas. Nimittäin edellisellä kerralla, vuosia sitten, mä olin kerrosta alempana hoidettavana. Se oli silloin, kun loukkaannuin vakavasti koiravaljakko-onnettomuudessa Kittilässä.

Remu Aaltonen on onnellinen siitä, että hänen päänsä pysyi ehjänä.

– Mulla on ollut hyvät enkelit matkassa. Kaikki on hienosti, pääasia että pää on ehjä, mies huokaa.

Nyt rocklegendalla on aikaa ajatella, vaikkapa tulevaa levyään.

– Kuukauden sisällä mun on tarkoitus julkaista uusin äänitteeni.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja