Mainos

Remontti-Reiska palaa remppahommiin MTV3 Maxilla!

Koko kansan Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen aloitti rakennuksilla työskentelyn 8-vuotiaana. Tv-ura alkoi linnunpöntöstä.

Joka Kodin Asuntomarkkinoille haettiin vuonna 1993 Remontti-Reiskaa katsojaäänestyksellä. Ehdokkaiden tehtävänä oli rakentaa linnunpönttö, ja niin siinä kävi, että nuori Jorma Piisinen valittiin tv-ohjelman tähdeksi.

Kuvaajan ikimuistoinen moka

16-vuotiaasta lähtien leipänsä työmaalla tienannut ja 19-vuotiaasta isänsä kanssa rakennusfirmaa luotsannut Piisinen oli sopiva valinta tehtävään. Vaikka työ kameran edessä ei ensin ollut helppoa.

– Kaikki ensimmäiset jaksot olivat vaikeita, sillä aluksi kaikki jännitti. Olisin varmasti unohtanut nimenikin, jos joku olisi yhtäkkiä keksinyt kysyä sitä, muistelee Piisinen.

Kohokohtia uran varrella oli presidentti Martti Ahtisaaren haastattelu, joka saatiin järvenpääläisessä tilaisuudessa, vaikka valtion silloinen päämies oli alkuun kieltäytynyt antamasta haastattelua.

– Veimme nauhan leikkaukseen ja siellä huomattiin, että se oli tyhjä. Kuvaaja unohti käynnistää kameran, kertaa Reiska epäonnista yritystä.

Julkkiskotien remontit syyniin

MTV3:n Asuntomarkkinat tulivat päätökseensä vuonna 2010 pyörittyään kaksi vuosikymmentä, mutta lokakuun lopulla alkaa rinnakkaiskanava Maxilla Remontti-Reiskan mukaan nimetty uusi rakennusohjelma.

– Menemme julkkisten koteihin tekemään pieniä projekteja. Ohjelmassa keskustellaan paljon remontin taustoista ja lähtökohdista, ja välillä keskitytään johonkin tekemisen yksityiskohtaan, kuvailee Piisinen.

Tiukan jaksojen kuvausrupeaman ohella Reiskalta ei liikene aikaa oman kodin nikkarointiin. Ennemmin tv-tähti pyhittää vapaa-ajan liikunnalle, kuten rullaluistelulle, sauvakävelylle ja kuntosalille, ja lasten harrastuksille, jääkiekolle ja telinevoimistelulle. Oma koti, vuonna 2003 valmistunut laajennetun perinnetalon ja rintamamiestalon välimuoto tosin on Piisisen taidonnäyte.

– Puutarhanhoito on nyt jäänyt vähemmälle. Rouva hoitaa rikkaruohojen nyppimisen, itse teen lumityöt ja ruohonleikkuun, kertoo Reiska.

Eira Talka/MTV3

Oletko opetellut remonttitöitä Reiskan kanssa? Kerro muistosi television kuuluisimmasta kotimiehestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.