Mainos

Reilusti ylipainoinen mäyräkoira sai mahdollisuuden kevyempään elämään: "Se on onnellinen nyt"

Lähes kymmenen kiloa laihtunut mäyräkoira on nyt valmis viettämään onnellista ja kevyempää elämää.

Kahdeksan kuukautta sitten 7-vuotias mäyräkoira päätyi teksasilaiseen löytöeläinkotiin omistajan kuoleman myötä. Mäyräkoira sai hoitajilta lempinimen Fat Vincent, sillä se painoi huimat 17 kiloa. Normaalikokoinen mäyräkoira saa rotumääritelmän mukaan painaa 9 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Löytöeläinkotiin pääseminen oli koiralle kuin lottovoitto, sillä sitä kautta se sai mahdollisuuden kevyempään elämään. 

Uimista ja terveellistä ruokaa

Löytöeläinkotiin tultuuan koira oli reilusti ylipainoinen ja kävely tuotti sille hankaluuksia. Liikkumisongelmien lisäksi koira kärsi korkeasta kolesterolista ja muista vakavista elinikää lyhentävistä terveysongelmista.

Löytöeläinkodin henkilökunta lisäsi tästä ylipainoisesta koirasta kuvan nettiin, jonka kautta apu saatiin paikalle nopeasti. Kuva ehti olla verkkosivuilla vain 15 minuuttia, kun eläintenystävä Melissa Anderson otti yhteyttä ja ilmoitti haluavansa tarjota koiralle mahdollisuuden hyvään ja terveelliseen elämään.

Anderson on dokumentoinut Vincentin kuntoutusta viime syyskuulta lähtien. Koiran uuteen elämään sisältyy terveellisen ruokavalion lisäksi pitkiä kävelylenkkejä sekä paljon uintia.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

"Se on hauska ja onnellinen kaveri" 

Nyt useita kuukausia myöhemmin Vincentin olemus on muuttunut täysin. Se rakastaa kävelylenkkejä ja sen vauhti on nopeutunut huomattavasti. Paino on pudonnut lähes kymmenen kiloa, noin kahdeksaan kiloon.

– Se on ihana, hauska ja onnellinen kaveri nyt, Anderson kertoo.

Entisellä pulskalla mäyräkoiralla on nyt uusi lempinimi; Skinny Vinnie. Löytöeläinkodissa asusteleva koira ei ole vielä löytänyt pysyvää kotia, mutta nyt se on täysin valmis muuttamaan rakastavaan perheeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Löytöeläinkodin henkilökunta on huolissaan siitä, että yhä useammat lemmikit ovat ylipainoisia. Useat lemmikinomistajat eivät ymmärrä, että painonpudotus voi pidentää lemmikin elinikää huomattavasti. 

Myös tämä koira sai mahdollisuuden uuteen elämään ihmisten ystävällisyyden myötä – katso video:

2:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.