Reilun kaupan appelsiinit saapuneet

Reilun kaupan appelsiinit ovat saapuneet kauppoihin. Luonnonmukaisesti viljellyt appelsiinit ovat yhdeksäs Reilun kaupan tuote.

Reilun kaupan lisällä parannetaan työntekijöiden asuinoloja. Reilun kaupan järjestelmässä varmistetaan, että viljelytiloilla noudatetaan kansainvälisiä sopimuksia työntekijöiden oikeuksista. Työntekijöille taataan muun muassa lainmukainen palkka ja työaika sekä turvalliset työolosuhteet. Lapsityövoiman käyttö on kiellettyä.

Reilun kaupan tuotteista maksetaan viljelijöille takuuhintaa. Appelsiinien hinta on 44 senttiä kilolta. Lisäksi maksetaan 2,5 senttiä Reilun kaupan lisää, jonka käytöstä päättävät työntekijät ja tilan omistaja yhdessä.

Suomeen tuotavat appelsiinit tulevat egyptiläiseltä tilalta, jossa varat on päätetty käyttää työntekijöiden asuinolojen parantamiseen.

Suosittuja Reilun kaupan banaaneja on ollut kaupan jo lähes kolme vuotta maaliskuusta 2001 lähtien. Viime syksystä K-kaupoista on saanut myös Reilun kaupan ananaksia.

Appelsiini soveltuu monenlaiseen ruuanlaittoon. Jälkiruuaksi sopii mm. appelsiiniriisi.

Appelsiiniriisi 1 dl (pitkäjyväistä) riisiä vettä ripaus suolaa 2-3 (kylmää) appelsiinia 2 dl kuohukermaa 3-4 rkl sokeria ja/tai fariinisokeria 2 tl vaniljasokeria 1. Pese appelsiini hyvin ja raasta yhdestä appelsiinista kuorta. Lisää riisin joukkoon. 2. Kuori kaikki appelsiinit ja leikkaa ne kuutioiksi. 3. Kaada appelsiinikuutiot mehuineen riisien joukkoon. 4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Yhdistä riisien ja appelsiinien sekaan. Pidä kylmässä ennen tarjoilua. 5. Jaa tarjoilumaljoihin ja koristele muutamalla appelsiinipalalla.

(MTV3/Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja