Mainos

Reijo Kallion puoliso muistelee pariskunnan pitkän yhteisen taipaleen alkua: "Reijo oli niin charmantti"

0:15

Reijo ja Inkeri Kallio olivat naimisissa lähes 55 vuotta. 

Iskelmälaulaja Reijo Kallio menehtyi pitkäaikaisen sairauden seurauksena maanantaina 18. kesäkuuta 84-vuotiaana. Laulaja oli naimisissa puolisonsa Inkeri Kallion kanssa lähes 55 vuotta. Aviopari meni naimisiin Inkerin päivänä 5. lokakuuta vuonna 1963.

Inkeri Kallio kertoo, että pari tapasi toisensa jo vuonna 1959, mutta alkoi seurustelemaan varsinaisesti vuonna 1961. Kaksikko tapasi toisensa Lahdessa, kun Kallio oli soittamassa Nuutti-Grillissä. 

– Kävimme siellä tyttöjen kanssa tanssimassa. Siihen aikaan ei ollutkaan enää sellaisia tanssipaikkoja, kun sitä mukamas silloin aikuistui.

Kallio kertoo ajatelleensa jo tapaamishetkellä tulevasta aviomiehestään lämpimästi. Miehen tyylitaju sekä karisma tekivät vaikutuksen nuoreen naiseen.

– Reijo oli niin charmantti. Aina tyylikäs ja aina huomioi minut. Hän oli ihan täydellinen.

Inkeri Kallion mukaan pitkän uran tehnyt menetyksekäs iskelmälaulaja oli ihmisenä ystävällinen ja kiltti persoona, joka otti kaikki ympärillään olevat aina huomioon. Kallio kertoo, että laulajalla oli myös terävä muisti elämänsä loppuun asti. 

– Hän ei koskaan jättänyt huomioimatta jonkun syntymäpäivää tai merkkipäivää. Reijolla oli laaja sydän kaikille ihmisille ja hän oli ystävällinen. Tietysti kun poikamme, lapsenlapsemme ja miniämme tulivat sairaalaan katsomaan Reijoa, hän aina kysyi, jos joku puuttui, että missä hän on. 

Musiikin merkitys säilyi vahvana läpi elämän 

Reijo Kallion ura oli huipussaan 70- sekä 80-luvuilla. Tällöin laulaja saavutti neljä platina- sekä kuusi kultalevyä. Inkeri Kallio kertoo, että hänen miehensä aloitti laulamisen jo kouluikäisenä. Intoa musiikkiin lisäsi Kallion luokanopettaja Samuli Vire, joka kierrätti nuorta Kalliota esiintymässä.

– He keräsivät sotaorvoille ja -leskille rahaa ja kiersivät ympäri Uuttamaata. 

Inkeri Kallio kertoo vieneensä miehensä viimeisenä viikonloppuna sairaalaan soittimen. Kaksikko kuunteli siitä yhdessä Kallion musiikkia ja keskusteli kaikista kappaleista.

Kun Reijo Kallio menehtyi varhain maanantaina 18. kesäkuuta, Inkeri Kallion tuoma soitin pääsi jälleen käyttöön jäähyväisten aikana. Kallion mukaan jäähyväiset olivat tunteikkaat, mutta kauniit. 

– Soittelimme siinä yöllä Reijon musiikkia. Onneksi jätin soittimen silloin sinne.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.