"Rehellisesti sanottuna olen ajanut huonosti" – Jari-Matti Latvalalta suoraa puhetta ennen Argentiinan MM-rallia

Argentiinan MM-rallissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita 3:16
Videolla ennakko: Argentiinan MM-rallissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Torstaina alkavassa Argentiinan MM-rallissa ajetaan tuplariskillä. MM-pisteisiin uhkaa tulla iso lovi, jos auton rikkoo Argentiinassa perusteellisesti, koska se järjestetään Chilen MM-rallin kanssa minikiertueena kahden viikon sisään.

Auton korjaus- ja huoltotyöt on tehtävä kiertueen aikana.

– Argentiinassa ajetaan toki täysillä. Mutta pitää muistaa, että toinen kisa voi jäädä kokonaan ajamatta, jos auton rikkoo Argentiinassa isommin, Jari-Matti Latvala pohtii minikiertueen haasteita.

– Jokainen kuski tiedostaa tämän takaraivossaan.

Toyotan tiimissä ajava Latvala on MM-sarjan kokenein kuljettaja. Alkukausi pikataipaleilla on ollut jälleen tuskainen. Neljä osakilpailua ovat tuoneet tilille vain 15 pistettä, mikä oikeuttaa yhdeksänteen sijaan pistetaulukossa.

–  Valitettavasti tilanne on sama kuin viime vuonna. Toivon, että saisin nyt homman kääntymään. Tavoitteena on ehjä kisa, uransa 200:nnen MM-rallin Argentiinassa ajava Latvala sanoo STT:lle.

Paras tuntuma hukassa

Surkea alkukausi tarkoittaa, että tuurilainen pääsee Argentiinan soralle ihanteelliselta lähtöpaikalta. Voittohaaveita Latvala ei elättele. Vaisun jakson jälkeen ei Toyota-konkarin mukaan voi haaveilla pikapaluusta huipulle.

–  Voin rehellisesti sanottuna myöntää, että olen ajanut huonosti. On toki ollut myös teknisiä ongelmia, Latvala toteaa.

–  Nyt olen kuitenkin ollut Levillä ottamassa happea ja vähän rentoutumassa. Fiilis on tapissa ja olo on motivoitunut.

–  Ensin pitää nostaa ajamisen taso taas korkealle. Tällaisen jakson jälkeen on tosi vaikea heti lähteä voitosta ajamaan. Se ei ole niin yksinkertaista.

Latvala tavoittelee silti paikkaa palkintokorokkeella.

–  Jos pääsisin podiumille. Se nostaisi fiilistä ja antaisi paremmat lähtökohdat loppukauteen.

Suomalaisista Argentiinan rallissa MM-pisteitä tavoittelevat myös Citroenin Esapekka Lappi sekä Fordin Teemu Suninen. Suurin ennakkosuosikki kisaan on Latvalan tallitoveri Ott Tänak.

Lue myös:

    Uusimmat