Reetta Hurskeen salainen haave jäi toteutumatta – huippuaika syntyi, vaikka alku näytti pahalta: "Ajattelin, että voi herran jestas"

Reetta Hurske täräytti huippuajan 100 metrin aidoissa 2:48
Reetta Hurske juoksi Puolassa kauden kotimaisen kärkituloksen 100 metrin aidoissa.

Reetta Hurske avasi kautensa lauantaina Puolassa huippuajalla 100 metrin aidoissa. Hurske paljasti kisan jälkeen toivoneensa salaa jopa kovempaa aikaa. 

Hurske sijoittui Chorzowissa juostussa kilpailussa toiseksi kauden kotimaisella kärkiajalla 12.85. Aiempi kärkiaika oli Lotta Haralan viime viikolla juoksema 12.89.

Aika on Hurskeen paras kauden avaus koskaan. Kova aika syntyi alun hankaluuksista huolimatta.

– Hyvä kauden avaus, vaikka nykäisin kerran lähdössä. Ajattelin siinä, että voi herran jestas, mutta hyvin pääsin vauhtiin, Hurske kertasi juoksua Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Muuten juoksussa ei ollut mitään ihmeellistä. Pari vikaa aitaväliä vähän sakkasi, en oikein pystynyt pitämään rytmiä.

Voit katsoa Hurskeen juoksun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Pienestä nykäyksestään huolimatta Hurske tuli alun tasatahtia kisan voittaneen mutta Yhdysvaltain Amber Hughesin kanssa. Lopulta Hughes rynni edelle ja voittoon ajalla 12.72.

– Salaisena haaveenani oli, että olisin juossut olympiarajan heti ensimmäisessä kilpailussa, mutta stadionolosuhteissa juostuna tämä on hyvä kisa tähän kohtaan kautta.

Pariisin olympiakisojen tulosraja on 12.77.

Pariisin olympialaisten lisäksi toinen kesän kohokohta ovat Roomassa kesäkuun alussa käytävät EM-kilpailut. Hurske on jo valittu Suomen joukkueeseen. Kevään harjoituskauden jäljiltä kunto on pika-aiturin mukaan hyvä.

– Tässä on nyt vielä kaksi kovaa kisaa ennen EM-kisoja.

Lue myös:

    Uusimmat