F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bull tyrmää kesken kauden tehtävät kuljettajamuutokset: MM-pistetaulukossa pistää silmään hämmentävä yksityiskohta

5:27
Tallikaverukset Max Verstappen ja Alexander Albon ajoivat Portugalissa ruutulipulle peräperää, mutta Verstappen oli kierroksen edellä.

Red Bull -pomot antoivat ennen Portugalin GP:tä Alexander Albonille kaksi kisaa aikaa näyttää osaamistaan ensi kauden tallipaikkaa silmällä pitäen. Vaikka ensimmäinen näytönpaikka meni poskelleen, tallipäällikkö Christian Horner vakuuttaa, että Albon saa ajaa Red Bullilla kauden 2020 loppuun asti.

Albon jäi sunnuntaina ajetussa Portugalin GP:ssä 12:nneksi, kun tallikaveri Max Verstappen oli kolmas. Verstappen ohitti Albonin kierroksella, ja hollantilainen on MM-sarjassa 98 pistettä thaimaalaisen tallikaverinsa edellä.

Albonilla puolestaan on vain yksi piste enemmän kuin sisartalli AlphaTaurilla ajavalla Pierre Gaslylla. Ja hämmentävää kyllä, Gaslylla on itse asiassa 12 kilpailun jälkeen täsmälleen saman verran pisteitä (63) kuin vuosi sitten, kun hän oli ajanut 12 kisaa Red Bullilla.

Tuossa vaiheessa Red Bull päätti vaihtaa Gaslyn Alboniin, joka ajoi alkukauden tuolloin vielä Toro Rossona tunnetussa sisartallissa ja keräsi 16 pistettä.

Nyt vastaavaa vaihtoa ei ole näköpiirissä, ja Albon saa ajaa kauden 2020 loppuun asti Red Bullilla.

– Minulla on kaikki syyt uskoa, että mikäli heidät vaihdettaisiin päikseen, tilanne ei muuttuisi miksikään, Horner sanoi Sky Sportsille.

– AlphaTaurin auto on helpommin ajettava kuin Red Bullin. Se oli sitä myös viime vuonna, kun vaihdoimme kuljettajia. Tämä oli yksi Alexin ensimmäisistä kommenteista, kun hän tuli Red Bullille. Uskon, että Alex olisi AlphaTaurin autossa yhtä hyvä kuin Pierre tällä hetkellä. Meillä on niin paljon tietoa näistä kuljettajista, ja autojen ominaisuudet ovat hyvin erilaiset.

Ensi kaudeksi Red Bullilla on kuitenkin paineita tehdä muutoksia. Jos Albon ei pysty ajamaan kärkisijoista, Red Bull ei voi mitenkään taistella Mercedestä vastaan valmistajien maailmanmestaruudesta.

– Tarvitsemme molemmat kuljettajamme kärkipäähän. Alexin pitää päästä parin kymmenyksen sisään Maxista, aivan niin kuin Valtteri Bottas on parin kymmenyksen sisällä Lewis Hamiltonista. Tämä antaisi meille strategisia vaihtoehtoja kilpailuun.

Horner myöntää, että osa ongelmasta voi olla myös tallin päässä, kun kumpikaan Albon tai Gasly ei pysty ajamaan heidän autollaan.

– Meidän täytyy todennäköisesti työstää asiaa.

Red Bull on tehnyt selväksi, että Verstappenin rinnalle ensi kaudeksi on ehdolla Albon, Sergio Pérez ja Nico Hülkenberg. Gaslyn nimeä ei ehdokaslistalla näy, vaikka hän haluaisi päästä vielä näyttämään kyntensä.

– Loppujen lopuksi Red Bull päättää, mitä he haluavat tehdä kuljettajillaan. Omasta puolestani en voi tehdä muuta kuin suorittaa mahdollisimman hyvin. Asiat eivät ole minun käsissäni, Gasly sanoi Sky Sportin mukaan.

– Teen tällä hetkellä kovasti töitä, ja olen saavuttanut tälle tallille tällä kaudella enemmän pisteitä kuin kukaan muu koskaan. Toivottavasti siitä palkitaan joskus.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja