Red Bullin epäilty sääntörikkomus puhututtaa yhä – Lewis Hamilton teki viime kaudella kohahduttavan huomion: "Herranjumala"

8:40
Katso videolta: Singaporen GP:stä muodostui kaoottinen.

Mercedeksen Lewis Hamilton ei ole yllättynyt, että Red Bullia epäillään kulukaton rikkomisesta viime kaudella. Hamilton epäili jo viime vuonna, että Red Bull laittoi autoonsa rahaa enemmän kuin oli sallittua. Brittikuski kertoi ajatuksiaan aiheesta Motorsport-total.com -sivustolle.

F1-sarjaan tuli viime kaudella kulukatto, jonka myötä kehitystyötä pystyttiin tekemään vain rajallisesti. Nyt kuitenkin huhujen ympärillä on kaksi tiimiä, joiden epäillään käyttäneen enemmän rahaa kuin oli sallittua. Toinen näistä on Red Bull. Kansainvälinen autoliitto FIA:n oli tarkoitus esitellä luvut keskiviikkona, mutta siirsi tätä ensi maanantaihin. 

– Se on rehellisesti sanottuna piinallista. Minusta meidän tulee olla läpinäkyviä fanien ja lajin vuoksi. En tiedä siitä niin paljon, mutta taustalla on käynnissä useita keskusteluja. Kukaan ei oikein tiedä, mitä tapahtuu. Olen odottanut tuloksia ja haluan mielelläni uskoa, että myöhästymisen taustalla on se, että asia otetaan vakavasti, Hamilton sanoi Japanin GP:n yhteydessä.

Hamilton ei ole yllättynyt, että juuri Red Bullia epäillään liiallisesta rahankäytöstä.

– Muistan, että viime vuonna kysyin useammin päivityksien perään. Saimme viimeisen päivityspaketin Silverstonessa, se antoi meille kolme kymmenystä ja maksoi miljoonan. Olisin tarvinnut enemmän päivityksiä MM-taisteluun, Hamilton totesi.

– Sitten näin heidän rekat, uutta päivitystä tuli koko ajan. Ajattelin vain, että herranjumala, tästä voi tulla vaikeaa voittaa heidät, jos he saavat päivityksiä jatkuvasti. Se olisi ollut tärkeää kehitykselle, että olisimme voineet laittaa peliin vielä puoli miljoonaa. Silloin olisimme olleet täysin eri tilanteessa. Se olisi ollut yksinkertaista, mutta ei olisi ollut pelisääntöjen mukaista, Hamilton jatkoi.

Verstappen ja Red Bull väittävät, että huhupuheille ei ole perusteita ja tiimi olisi pysynyt kulukaton alla viimekin kaudella. FIA ei ole vielä tiedottanut mahdollisista rangaistuksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja