Lähde: F1-skandaalijupakasta uutta tietoa julki – Ferrarilta rajut varoituksen sanat

Tulosruutu: Sergio Perez voitti Singaporen GP:n

Sky Sportsin mukaan yksikään F1-talli ei rikkonut ”merkittävällä tavalla” lajin kulukattoa viime kaudella. Kansainvälisen autoliiton FIA:n on määrä kertoa asiasta ensi viikon maanantaina.

F1-maailmassa on kuohunut siitä lähtien, kun julkisuuteen levisi tietoja potentiaalisista sääntörikkeistä.

Useiden lähteiden mukaan Red Bull ja Aston Martin olisivat viime kaudella ylittäneet 145 miljoonan dollarin eli 146,2 miljoonan euron kulukattorajan. Ensimmäiset raportit vihjailivat, että toinen talleista olisi ylittänyt rajan jopa yli kymmenellä miljoonalla dollarilla.

Sky Sportsin mukaan ylitykset olivat ”minimaalisia”, mikä tietäisi sitä, että asiassa ei jaeta isompia sanktioita.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole tarkentanut sitä, millaisia rangaistuksia talleille voidaan jakaa kulukaton ylityksistä. Julkisuudessa on väläytelty skenaarioilla, joissa sääntöjä rikkovalta tallilta vähennettäisiin sekä valmistajien että kuljettajien MM-pisteitä. Vaihtoehtoisesti sääntörikkojilta voitaisiin vähentää tuulitunneliaikaa, tai niiden kulukattoa voitaisiin alentaa tulevina vuosina.

Ferrarin urheilupomo Laurent Mekies löi pöytään jo varoituksen sanat.

 – Tämä on erittäin tärkeä testi koko kulukattoa silmällä pitäen, Mekies sanoi muun muassa Racingnews365:n mukaan.

– Jos testi menee pieleen, niin peli on pelattu, koska silloin puhutaan valtavista seurauksista, Mekies väläytteli.

Red Bullin Max Verstappen voitti viime kaudella kuljettajien maailmanmestaruuden. Valmistajien puolella Red Bull oli toinen heti Mercedeksen jälkeen.

Muokattu 5.10.2022 kello 18.16: FIA tiedotti, että se kertoo kulukattoon liittyvistä ratkaisuista ensi viikon maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat