Real Madrid -hyökkääjältä suora toteamus maansa mahdollisuuksista MM-kisoissa: "Joukkue oli neljä vuotta sitten parempi"

Kanada painosti, Belgia iski – Michy Batshuayi vei Belgian johtoon tauon kynnyksellä 1:13
Belgia selvitti avausottelussaan Kanadan vain vaivoin – Michy Batshuayi iski voittomaalin tauon kynnyksellä

Belgian jalkapallomaajoukkueen laitahyökkääjä Eden Hazard myönsi lauantaina Qatarin MM-turnauksessa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei "Punaiset paholaiset" ole enää aivan entisen veroinen joukkue.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Belgian "kultainen sukupolvi" on ollut kymmenen viime vuoden aikana tiukasti maailman huipulla, mutta joukkueen parhaaksi saavutukseksi on jäänyt 2018 Venäjällä tullut MM-pronssi.

– Luulen rehellisesti sanottuna, että meillä oli parempi mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus neljä vuotta sitten. Joukkue oli neljä vuotta sitten parempi, mutta meillä on yhä laatua, jotta voimme voittaa. Olemme pari vuotta vanhempia, mutta meillä on kokemusta ja maailman paras maalivahti (Thibaut Courtois), Hazard kommentoi ennen sunnuntain Marokko-ottelua.

– Belgia voi voittaa MM-turnauksen, jos olemme kunnossa. Jos emme ole, niin siitä tulee vaikeaa.

Belgian joukkueessa on nyt useampia yli 30-vuotiaita pelaajia, ja siihen joukkoon kuuluu myös 31-vuotias Hazard. Belgian otteet eivät voitosta huolimatta vakuuttaneet F-lohkon avauskierroksella Kanadaa vastaan, mutta päävalmentaja Roberto Martinez lupailee seuraaviin otteluihin parempia esityksiä.

– Lohkovaiheen jälkeen näemme, että joukkueet ovat valmiina, Martinez viittasi MM-kisojen poikkeuksellisen lyhyeen valmistautumisaikaan ja harjoitusotteluiden puutteeseen.

Martinezin mukaan reisivaivainen hyökkääjä Romelu Lukaku lähestyy pelikuntoa, mutta vielä Marokko-ottelussa maalitykkiä tuskin nähdään tositoimissa.