Ravitsemusterapeutti muistuttaa, miksi ruoka kannattaa pureskella hyvin jokaisella aterialla.
Suoliston bakteerit vaikuttavat terveyteen monella tavoin. Tavoiteltavaa on, että bakteerikannat ovat monipuolisia. Terve suolisto auttaa taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan, mutta tekee hyvää myös esimerkiksi mielenterveydelle ja aivoille.
Suoliston terveyden ylläpitämiseksi voi tehdä monia asioita. Rekisteröity ravitsemusterapeutti Megan Rossi vieraili HuffPostin "Am I Doing It Wrong?" -podcastissa puhumassa aiheesta. Yksi Rossin esiin nostama aihe on erilaisten kasvikunnan tuotteiden määrä ruokavaliossa.
Rossi kertoo kehottavansa asiakkaitaan aina monipuolistamaan syömiensä kasvikunnan tuotteiden määrää ja tavoittelemaan jopa 30 erilaisen kasvikunnan tuotteen syömistä viikossa.
Ruoka-aineet tulisi valita "superkuutosen" parista: täysjyvää, pähkinöitä ja siemeniä, vihanneksia, hedelmiä, palkokasveja sekä yrttejä ja mausteita. Suoliston terveyteen erikoistuneen lontoolaisen The Gut Health Clinicin perustaja muistuttaa, että jos haluaa monipuolisen bakteerikannan suolistossaan, pitää sitä "lannoittaa" oikealla tavalla.
BBC:n haastattelussa Rossi kehotti syömään "superkuutosia" myös ennen lomareissua suoliston bakteerikannan parantamiseksi. Tämä voi ehkäistä Rossin mukaan esimerkiksi matkaripulia. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen
