Tuore väitöstutkimus vahvistaa aiempia tutkimustuloksia rukiin ja täysjyvän terveysvaikutuksista.
Juuri julkaistussa Laura Pirkolan väitöstutkimuksessa todettiin rukiilla ja ruisleivällä olevan yhteys suoliston hyvinvointiin ja alentuneeseen suolistosyövän riskiin, kertoo Leipätiedotus ry tiedotteessaan. Väitöstutkimus tehtiin Ruotsin maataloustieteellisessä yliopistossa, SLU:ssa, Uppsalassa.
Rukiin ja täysjyvän terveysvaikutukset nostettiin esiin myös Pro Ruis ry:n järjestämässä webinaarissa, jossa Pirkolan väitöstutkimuksen lisäksi Itä-Suomen yliopiston professori Marjukka Kolehmainen kertoi täysjyväviljojen hyödyistä.
Lue myös: THL selvitti suomalaisten täysjyvän saantia – "Noin 70 prosenttia aikuisista syö suositeltua vähemmän"
Suoliston terveydellä yhteys myös aivoihin
Laura Pirkolan väitöstutkimuk