Ravitsemusasiantuntijan ostoslistalle kuuluvat usein jogurtti, raejuusto, pähkinät, marjat, lehtivihannekset, tumma suklaa ja yrtit.
Harvardin yliopiston ravitsemusasiantuntija Uma Naidoo kertoo Business Insider -sivustolle, että ruoka voi parantaa merkittävästi aivojen terveyttä ja mielialaa sekä samalla tukea ruoansulatusjärjestelmää.
Aivot ja suolisto ovat yhteydessä toisiinsa. Suolisto on esimerkiksi keskeinen serotoniinin, eli niin sanotun onnellisuushormonin, tuottaja.
Sydämen, verisuonistot ja suoliston mikrobiston tyytyväisenä pitävä ruoka on hyödyksi myös aivoille, kertoo Aivoliittokin sivuillaan.
Liitosta kerrotaan, että suolistoa hoitamalla tullaan samalla hoitaneeksi stressitasoja, aivoja ja mielentilaa. Samoin aivojen hyvinvointi vaikuttaa merkittävästi suolistoon.
Harvardian ravitsemusasiantuntijan suosikkeja aivoille hyvää tekevistä elintarvikkeista ovat jogurtti, tumma suklaa ja tuoreet yrtit.
– Ennen kaikkea haluan ihmisten oppivan, että terveellinen ruoka voi olla herkullista. Pitää vain lisätä joukkoon hyvin yksinkertaisia ja helposti saatavilla olevia ainesosia, oli kyse sitten vihreistä lehtivihanneksista, yrteistä tai mausteista, Naidoon sanoo.

