Helsinkiläinen Ravintola Zetor on saanut käyttöönsä Hyvää Suomesta -ateriatunnuksen. Zetor on ensimmäinen ateriatunnuksen käyttäjä, kertoo tunnusta hallinnoivan Finfood-Suomen Ruokatieto ry:n toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi.
- Iloitsemme alkaneesta yhteistyöstä ja toivomme tämän kannustavan myös muita mukaan, hän toteaa tyytyväisenä.
Zetorin uudistuneen ruokalistan 36 annoksesta 20 on merkitty Hyvää Suomesta -joutsenlipulla. Merkin ehtojen mukaan tunnuksen omaavissa annoksissa on käytetty suomalaisia pääraaka-aineita. Lihan, maidon ja kananmunien kohdalla merkki takaa sataprosenttisen kotimaisuuden.
Ripaus maaseuturomantiikkaa keskellä pääkaupunkia
Zetorissa suomalaisuus ja nostalginen maalaisromantiikka on tuotu keskelle pääkaupunkia. - Olemme hyvin kotiseuturakkaita. Joutsenlipun avulla haluamme osoittaa, että suomalaisuus on tärkeää ja laadun tae, kertoo ravintolanjohtaja Sakari Ellilä.
Ravintolan persoonallinen tyyli kiinnostaa ulkomaisten turistien lisäksi myös suomalaisia. - Hyväntuulinen junttius on tulossa selvästi muotiin, Ellilä ennustaa.
Tunnusten käyttöä valvotaan
Finfood Hyvää Suomesta -toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen ruuan myyntiä ja arvostusta sekä lisätä elintarvikeketjun kilpailukykyä. Käytössä on pakattujen elintarvikkeiden joutsenlippu sekä Hyvää Suomesta -ravintolatunnus ja -ateriatunnus. Tunnusten käyttöä valvotaan säännöllisesti. Hyvää Suomesta -ravintolatunnus on käytössä 16 ravintolassa ympäri maata.
(MTV3-Finfood)