Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ravintola Demo täyttää 10 vuotta ja uudistuu

Ravintola Demon Tommi Tuominen ja Teemu Aura
Ravintola Demon Tommi Tuominen ja Teemu Aura
Julkaistu 25.01.2013 10:09(Päivitetty 25.01.2013 11:02)

Suomen ravintola-alan johtaviin tähtiin jo pitkään lukeutunut helsinkiläinen ravintola Demo täyttää 10 vuotta ja uudistaa juhlan kunniaksi muun muassa ruokalistansa.

Vuosituhannen alussa Helsingin ravintolakentästä puuttui paikka, jonne voisi mennä sellaisena kuin on, syödä ja juoda erityisen laadukkaasti ja silti pystyä nauramaan ääneen. Tätä mieltä olivat Tommi Tuominen ja Teemu Aura, jotka olivat jo ehtineet työskennellä useissa Suomen ykkösravintoloissa ja olivat varmoja omista kyvyistään. Yhdessä he päättivät perustaa uuden suomalaisen gastronomian demostraation. Tästä tuli Demo.

Katso ravintolan saamat arvostelut Eat.fi:ssä

Palkittu ja pidetty ravintola

Ravintola Demo avasi ovensa Helsingin Punavuoressa torstaina 23.1.2003. Alkuvaiheessa yrittäjät vastasivat keittiöstä kahdestaan kun taas salipuolen vetovastuussa oli Nicolas Thieulon, joka nykyään vaikuttaa ravintola Murun toiminnassa. Vuosien saatossa tämä ”perhe” on kasvanut ja vaihtunut.

Vuosien aikana ravintola Demo on saanut kiitosta ja palkintoja. Vuonna 2006 Suomen Gastronomien Seura valitsi Demon Vuoden Ravintolaksi. Tätä seurasi vielä merkittävämpi saavutus seuraavana vuonna, kun ravintola sai Michelin tähden keväällä 2007. Myös Viisi Tähteä-lehden perinteisessä 50 Parasta Ravintolaa-äänestyksessä Demo on ollut vahvasti kärkipäässä. Viimeisimmän vuoden aikana Demo on saanut kansainvälistä huomiota esiintymällä julkaisuissa sekä .

36 Hours - The New York Times
Where Chefs Eat - Phaidon

Ravintola DemoRavintola Demo

Sisustus ja ruokalista uudistuvat

Kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi Demo myös uusiutuu. Lähes alkuperäisellä ilmeellä toiminut ravintola on kokenut täyden uudistuksen muotoilija Oskari Orasen johdolla. Ravintolan kaikki asiakastilat ovat remontoitu ja edustavat nykyisellään puhdasta ja pelkistetty skandinaavista ilmettä. Uusitun ilmeen avulla Demosta on tullut entistä tyylikkäämpi, avarampi ja valoisampi.

Uudistutuminen näkyy myös Demon ruokatuotteessa. Vuosien myötä ravintola on tullut varsin tunnetuksi päivän menusta, joten erillisestä á la carte-listasta on luovuttu kokonaan. Vastedes keittiö suuntaa kaiken luovuuteensa ja intonsa päivän menun kehittämiseen. Menu on myös kasvanut pituutta, kun aikaisempien neljän, viiden ja kuuden ruokalajin rinnalla tarjoillaan myös seitsemän ruokalajin menua. Menun ruokafilosofia pohjaa edelleen vahvasti ranskalaiseen keittiöön, mutta vaikutteita ja ideoita haetaan ennakkoluulottomasti maailman kaikista keittiöistä.

Demon Timo Hannula antoi viinivinkit päivän reseptiin.

Sumo video id

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tunnettu ravintola sulki ovensa HelsingissäYllätysuutinen Michelin-ravintola OlostaKorona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Palkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonVälimäki ja Vottonen valmiina haasteeseen: "Suomen paras ravintola" – tämän verran maksaa 20 ruokalajin menu Palacessa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • Eilen17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"