Ravintola Demo täyttää 10 vuotta ja uudistuu

Suomen ravintola-alan johtaviin tähtiin jo pitkään lukeutunut helsinkiläinen ravintola Demo täyttää 10 vuotta ja uudistaa juhlan kunniaksi muun muassa ruokalistansa.

Vuosituhannen alussa Helsingin ravintolakentästä puuttui paikka, jonne voisi mennä sellaisena kuin on, syödä ja juoda erityisen laadukkaasti ja silti pystyä nauramaan ääneen. Tätä mieltä olivat Tommi Tuominen ja Teemu Aura, jotka olivat jo ehtineet työskennellä useissa Suomen ykkösravintoloissa ja olivat varmoja omista kyvyistään. Yhdessä he päättivät perustaa uuden suomalaisen gastronomian demostraation. Tästä tuli Demo.

Palkittu ja pidetty ravintola

Ravintola Demo avasi ovensa Helsingin Punavuoressa torstaina 23.1.2003. Alkuvaiheessa yrittäjät vastasivat keittiöstä kahdestaan kun taas salipuolen vetovastuussa oli Nicolas Thieulon, joka nykyään vaikuttaa ravintola Murun toiminnassa. Vuosien saatossa tämä ”perhe” on kasvanut ja vaihtunut.

Vuosien aikana ravintola Demo on saanut kiitosta ja palkintoja. Vuonna 2006 Suomen Gastronomien Seura valitsi Demon Vuoden Ravintolaksi. Tätä seurasi vielä merkittävämpi saavutus seuraavana vuonna, kun ravintola sai Michelin tähden keväällä 2007. Myös Viisi Tähteä-lehden perinteisessä 50 Parasta Ravintolaa-äänestyksessä Demo on ollut vahvasti kärkipäässä. Viimeisimmän vuoden aikana Demo on saanut kansainvälistä huomiota esiintymällä julkaisuissa 36 Hours - The New York Times sekä Where Chefs Eat - Phaidon.

Sisustus ja ruokalista uudistuvat

Kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi Demo myös uusiutuu. Lähes alkuperäisellä ilmeellä toiminut ravintola on kokenut täyden uudistuksen muotoilija Oskari Orasen johdolla. Ravintolan kaikki asiakastilat ovat remontoitu ja edustavat nykyisellään puhdasta ja pelkistetty skandinaavista ilmettä. Uusitun ilmeen avulla Demosta on tullut entistä tyylikkäämpi, avarampi ja valoisampi.

Uudistutuminen näkyy myös Demon ruokatuotteessa. Vuosien myötä ravintola on tullut varsin tunnetuksi päivän menusta, joten erillisestä á la carte-listasta on luovuttu kokonaan. Vastedes keittiö suuntaa kaiken luovuuteensa ja intonsa päivän menun kehittämiseen. Menu on myös kasvanut pituutta, kun aikaisempien neljän, viiden ja kuuden ruokalajin rinnalla tarjoillaan myös seitsemän ruokalajin menua. Menun ruokafilosofia pohjaa edelleen vahvasti ranskalaiseen keittiöön, mutta vaikutteita ja ideoita haetaan ennakkoluulottomasti maailman kaikista keittiöistä.

Demon Timo Hannula antoi viinivinkit päivän reseptiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja