Mainos

Rauramon rattijuopumussyytteet hylättiin

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt liikuntajohtaja Anssi Rauramon syytteet törkeästä rattijuopumuksesta. Oikeuden mukaan Rauramon humalassa ajamisesta ei löytynyt tarpeeksi näyttöä.

Syyttäjän mukaan Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Rauramo ajoi yli 1,8 promillen humalassa kotiinsa ravintolasta Helsingin Etelä-Haagassa viime heinäkuussa. Lisäksi hän kieltäytyi avaamasta oveaan, kun poliisit tulivat selvittämään asiaa sivullisen tekemän ilmoituksen perusteella.

Rauramo on koko ajan kiistänyt syyllisyytensä. Hän kertoi oikeudessa juoneensa ravintolassa vain kaksi pulloa kolmosolutta. Samana iltana mitatun 1,8 promillen humalatilan hän selitti sillä, että oli alkanut juoda konjakkia ja olutta heti kotiinpaluunsa jälkeen. Humalatila oli todettu verikokeella vasta tunteja kotiin saapumisen jälkeen.

Myös oikeus katsoi, ettei rattijuopumuksen tueksi löytynyt tarpeeksi näyttöä. Rauramo olisi hyvin ehtinyt juoda kertomansa määrän alkoholia vasta ajon jälkeen, eikä syyttäjä ollut esittänyt todisteista siitä, etteikö näin olisi tapahtunut.

Rauramo oli ajokiellossa yli seitsemän kuukautta.

3 000 euron sakot niskoittelusta

Rauramo sen sijaan tuomittiin niskoittelusta poliisia vastaan 40 päiväsakkoon.

Hän oli ilmoittanut kotiovelleen saapuneelle poliisille, ettei suostu puhalluskokeeseen. Sen jälkeen hän ei ollut avannut ovea yli tuntiin, vaikka poliisi oli häntä siihen kehottanut.

Rauramo ei oman kertomuksensa mukaan kieltäytynyt avaamasta ovea poliiseille, vaan viivyttely johtui nukahtamisesta tv:n ääreen. Käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut tätä, sillä ovi oli auennut nopeasti, kun poliisi uhkasi avata sen väkisin.

Sakkoja kertyy Rauramon tuloilla maksettavaksi yli 3 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.