Ratatyöt hidastavat juhannuksen paluuliikennettä – junia korvataan linja-autoilla

Viivästyksiä juna-aikatauluihin on odotettavissa Toijalan ja Tampereen sekä Joutsenon ja Imatran välillä. Myös Jämsä-Jyväskylä väli korvataan linja-autoilla.

Juhannusviikonlopun ratatöiden valmistuminen Toijalan ja Tampereen välillä viivästyy, tiedottaa Fintrafficin rataliikennekeskus.

Raidevälin henkilöjunat korvataan tämän päivän ajan linja-autoilla.

Kyseessä on Väyläviraston ratasillan vaihtotyö, jonka piti valmistua tänään kolmelta iltapäivällä.

Työn valmistumisen uusi arvioitu valmistumisaika on kello yhden aikaan ensi yönä.

Imatralla junat ovat illalla myöhässä arviolta 30-90 minuuttia. Lisäksi välillä Jämsä-Jyväskylä radan tunnelityö ei valmistunut suunnitellusti, joten illan henkilöjunat korvataan linja-autoilla.

Sadat ihmiset vaihtavat kyytiä Tampereen rautatieasemalla

Esimerkiksi Rovaniemeltä Helsinkiin kulkevasta junasta siirtyy Tampereella busseihin yli 700 matkustajaa, kertoo VR:n junatyön esimies Kimmo Vanhala. Vanhalan mukaan tällaisen määrän kuljettamiseen kaivataan kahdeksan tai yhdeksän linja-autoa.

Tampereelle linja-autoyhteyksiä kaipaavia junia tulee myös muun muassa Porista ja Jyväskylästä. Tampereen ja Toijalan rautatieasemien väliä kulkee jatkuvaa kyytiä kaikkiaan vajaa kaksikymmentä linja-autoa.

Tunnelma Tampereen rautatieasemalla on Vanhalan mukaan olosuhteisiin nähden sujuva.

– Toki matkustajista tuntuu pahalta, kun joutuvat odottamaan, hän sanoo.

Vanhalan mukaan odottamisaikaa kannattaa varata, mutta hän arvelee, ettei linja-autoihin pääsemistä joutuisi odottamaan puolta tuntia kauempaa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 17:27.

Lue myös:

    Uusimmat