Rask taipui supertähtien murhaavan yhteispelin edessä

Tuukka Raskin Boston Bruins kärsi toisen perättäisen tappionsa, kun Pittsburgh Penguins vieraili TD Gardenissa.

Pittsburghin supertähdet Jevgeni Malkin ja Sidney Crosby ratkaisivat ottelun jatkoajalla ja kaksi pistettä lähti mukaan lopputuloksella 3-2.

Jatkoaikaa ei ehditty tahkota kauaa, kun Crosby käynnisti vastahyökkäyksen. Hän toi kiekon hyökkäysalueelle, laittoi poikittaissyötön ja Malkin niittasi kiekon Raskin jalkojen välistä maaliin.

Rask torjui ottelussa 30 laukausta. Marc-Andre Fleury oli toisessa päädyssä 27 kudin edessä ja juhli uransa 300:tta NHL-voittoa.

Crosby ja Malkin olivat muutenkin illan hahmot. Penguins meni johtoon heti pelin alussa hirveän mylläkän päätteeksi. Rask ehti kerta toisensa jälkeen kiekon eteen, kunnes Crosby nosti pelivälineen verkkoon.

Milan Lucic tasoitti toisen erän toisella minuutilla. Joe Morrow'n uran ensimmäinen NHL-maali puoli minuuttia myöhemmin vei Bostonin jo johtoon. Erä ehti kuitenkin vain puoliväliinsä, kun Malkin sivalsi ylivoimalla kiekon Raskin selän taakse. Maalin alustivat Crosby ja Kris Letang.

Crosby (1+2) palasi NHL:n pistepörssin kärkipaikalle, kun Malkin (2+0) ratkaisi pelin hänen syötöstään. Crosbylla on kasassa pisteet 9+20. Philadelphian Jakub Voracek on hänen kanssaan tasapisteissä.

Olli Määttä jäi Pittsburgin takalinjoilla ilman pisteitä. Jälleen yli 20 minuuttia luutinut nuorukainen jäi tehotilastossa maalin pakkaselle.