Rapujen keitinliemi noin 40 ravulle:

toim. Ari Malmberg
4 l vettä
1 dl karkeaa suolaa
puntti kruunutilliä
Kiehauta vesi ja lisää sinne suola ja puolet tillistä. Lisää elävät ravut yksitellen aina kiehuvaan veteen. Keitä rapuja noin 10-12 minuuttia. Keitetyt ravut vaihtavat väriä kirkkaan punaisiksi.

Nosta keitetyt ravut pois ja siirrä ne toiseen astiaan, jonka pohjalla on loput kruunutillistä. Siivilöi keitinvesi ja kaada se rapujen päälle.

Anna rapujen jäähtyä kylmässä paikassa. Pakastetut ja sulatetut ravut voi kiehauttaa samanlaisessa liemessä. Kiehauttamisen jälkeen pakasterapujenkin pitää antaa jäähtyä ja maustua. Tarjoa rapujen kanssa paahtoleipää, voita ja tillisilppua.

Juomaksi sopii kylmä raikas vesi tai alkoholipitoisista juomista joko valkoviini tai olut ja snapsi.

Lue myös:

    Uusimmat