Raportti: Näin Samsung aikoo parantaa taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin kestävyyttä ennen uutta myyntiintuloyritystä

Samsungin taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin uutta myyntiintulopäivämäärää ei ole vielä kerrottu, mutta korealainen Yonhap News kertoo nyt uudessa raportissaan Samsungin laitteeseen suunnittelemista muutoksista kestävyyden parantamiseksi. Lisäksi raportti vihjaa Galaxy Foldin uuden myyntiintulon voivan ajoittua kesäkuulle.

Alun perin Galaxy Foldin piti tulla myyntiin 26. huhtikuuta Yhdysvalloissa ja ennakkomyynnin alkaa Euroopassa ennen toimituksia viikkoa myöhemmin 3. toukokuuta. Samsung kuitenkin joutui perääntymään suunnitelmistaan johtuen puhelimissa testaajilla ilmenneistä näyttöjen rikkoutumisista.

Galaxy Foldin taittuva näyttö hajosi ainakin seitsemällä testaajalla vain parissa päivässä laitteen käyttöönotosta.

Monilla testaajista näytön hajoamisen syy oli sen päälikalvon, suojaavan polymeerikerroksen poistaminen. Testilaitteissa ei ollut minkäänlaista varoitusta, ettei tätä poistettavaksi tarkoitetulta näyttävää kalvoa missään nimessä saakaan Galaxy Foldista poistaa.

Uuden raportin mukaan Samsung on tekemässä muutoksia näyttöä suojaavaan polymeerikalvoon. Alun perin kalvo ei ylettynyt aivan näyttöpaneelin reunoille, vaan kalvon reunan ja näytön reunuksen väliin jäi pieni rako. Vain muutaman päivän käytöllä arvioissa on kerrottu jo lian kertymisestä näytön reunoille ja kalvon alkavan samalla myös nousta irti reunoistaan. Samsung aikoo nyt muuttaa kalvoa laajemmaksi niin, ettei sen poistaminen ole enää mahdollista.

Muutamilla testaajilla Galaxy Foldin näytön rikkoutumisen syy ei kuitenkaan ollut kalvon poistaminen, vaan Galaxy Foldin näyttö lakkasi toimimasta aivan tavallisessa käytön jälkeen, suojaava päälikalvo edelleen kiinnitettynä. Näissä tapauksissa ongelmat näyttävät liittyvän ylimääräisiin aineisiin puhelimen sisällä, on iFixit arvioinut raportissa, jonka Samsung pyysi sittemmin poistettavaksi.

Yonhap Newsin mukaan Samsung aikoo pienentää näytön taitoskohdassa saranan päässä olevien aukkojen kokoa.

Ylimääräistä ainetta Galaxy Foldin sisälle on voinut päästä taittuvan näytön ylä- ja alareunan keskeltä saranan päädyistä, joita ei ole iFixitin katsauksen mukaan suojattu. 7 millimetrin kokoinen aukko näyttöä kiertävässä reunuksessa avaa tien roskille puhelimen sisään – potentiaalisesti tuhoisin seurauksin. iFixit ei löytänyt purkamastaan Galaxy Foldista juuri mitään suojauksia tämän estämiseksi.

Samsung on esitellyt videolla robottejaan, joilla se on testannut Galaxy Foldin kestävän 200 000 kertaa näytön taittamisen auki ja kiinni. Yhtälöstä kuitenkin näyttäisi puuttuvan ulkoisten tekijöiden vaikutus, kuin myös se, etteivät ihmiset muutenkaan käsittele laitetta robottien tavoin yhtäläisellä tavalla – eri käyttäjät avaavat ja sulkevat laitteen eri kohtiin painetta kohdistaen verrattuna Samsungin robotteihin, joissa avaamiseen ja sulkemiseen käytettävä voima jakaantuu tasaisemmin.

Yonhap Newsin lähteiden mukaan myyntiintulon päivämäärä voitaisiin kertoa vielä tämän kuun aikana ja myyntiintulo ajoittua kesäkuuhun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja