Mainos

Raportti: Lontoon terrori-iskujen pelastustöissä puutteita

Raportin mukaan epäkohtiin on jo puututtu ja parannuksia tehty. Silti Britanniasta puuttuu edelleen muun muassa koko maan kattava hätäkeskusjärjestelmä.

Lontoon viimevuotisten pommi-iskujen uhrien pelastustyöt ontuivat, kertoi Britannian sisäministeriö tänään julkaisemassaan raportissa. Raportin mukaan iskujen uhreja ja heidän omaisiaan ei tuettu veriteon jälkeen riittävästi, pelastustyöt ontuivat paikoitellen ja kommunikaatioyhteyksissä oli suuria puutteita.

Viranomaisten puhelinlinjat tukkeentuivat onnettomuuden jälkeen täysin, kun tunnissa tuli pahimmillaan jopa 43 000 puhelua huolestuneilta omaisilta. Samoin monet iskuissa lievästi loukkaantuneista jätettiin ilman kuljetusta ja tukea täysin oman onnensa nojaan.

- On selvää, että uhrien ja heidän omaistensa eteen olisi voitu tehdä enemmän. Sekä heti iskupäivänä että sitä seuranneina viikkoina ja kuukausina, myönsi kulttuuriministeri Tessa Jowell.

Raportin mukaan epäkohtiin on jo puututtu ja parannuksia tehty. Silti Britanniasta puuttuu edelleen koko maan kattava hätäkeskusjärjestelmä ja viranomaisten viestiverkossa on edelleen puutteita.

Lontoon joukkoliikennettä vastaan tehdyissä iskuissa viime vuoden heinäkuussa kuoli 52 ihmistä ja yli 700 haavoittui.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.