Huhu: LG, Huawei ja HTC sivurooliin – Googlen puhelimet jatkossa puhtaita Google-puhelimia

Uuden raportin mukaan Google harkitsee muuttavansa Nexus-laitesarjojen työstö- ja markkinointiperiaatteita. Tulevaisuudessa yhtiö saattaa ottaa aiempaa tiukemman otteen puhdasta Android-käyttökokemusta juhlistavista laitteista.

Tähän asti Nexukset on työstetty ulkopuolisilla laitevalmistajilla. Laitteet markkinoidaan Googlen nimen alla, mutta osansa brändäyksestä saavat myös varsinaiset laitevalmistajat. Esimerkiksi LG:n ja Huawein nimet löytyvät näkyvältä paikalta uusimmista Nexus 5X ja Nexus 6P -puhelimista.

The Informationin mukaan Google harkitsee muuttavansa toimitapaa tulevaisuudessa. Yhtiö saattaakin ottaa aiempaa tiukemman otteen Nexusten suunnittelu- ja valmistusprosessista, minkä johdosta laitteissa nähtäisiin vain Googlen nimi. Nexusten ympärillä toimivat kumppanuudet alkaisivat siis muistuttaa enemmän tapaa, jolla Apple työskentelee omien tavarantoimittajiensa kanssa.

Ajatuksen kerrotaan herättäneen tyrmistystä HTC:lla, jota on huhuttu seuraavien Nexus-puhelinten valmistajaksi. Yhtiö punnitsee nyt oletetusti brändinäkyvyyden menettämisen haittaa ja laitesopimuksen mahdollisia rahallisia etuja.

Varmana tietoa Googlen suunnitelmista ei toki voida vielä pitää. Lisätietoa Nexus-laitteiden tulevaisuudesta saadaan varmasti tulevien kuukausien kuluessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja