Raparperin makuisia juomia

Kevään juhliin kaipaillaan uusia juoma- ja booliohjeita. Kauden satoa kannattaa hyödyntää ja valmistaa virkistäviä maljoja raparperista. Ohessa kaksi loistavaa juomaohjetta kevään kekkereihin.

Raparperisima

1 kg raparperia
4 l vettä
n. 9 dl sokeria (tai 6 dl sokeria & 3 dl hunajaa)
(pala inkivääriä tai kanelitanko)
0,25 tl tuorehiivaa

Pulloihin:
1 tl sokeria

1. Keitä pestyjä ja paloiteltuja raparperipaloja vedessä 15 minuuttia. Voit lisätä kiehumisen ajaksi mehuun palan tuoretta inkivääriä tai kanelitangon antamaan lisämakua.
2. Jäähdytä haaleaksi ja siivilöi huolellisesti.
3. Lisää kirkkaaseen mehuun sokeri ja anna sulaa.
4. Liuota hiivanokare tilkkaa mehua ja lisää huolellisesti sekoittaen juomaan.
5. Anna käydä läpi yön lämpimässä paikassa huoneenlämmössä ja pullota seuraavana päivänä.
6. Lisää jokaiseen pulloon pullotuksen yhteydessä teelusikallinen sokeria (hiilidioksidi muodostuu). Nosta pullot kylmään.
7. Sima on valmista 2-3 vuorokauden kuluttua.

Raparperipore

1 l raparperipaloja
2 dl sokeria
2 dl kiehuvaa vettä
pala tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
3 dl siideriä
jäitä

Kuori ja paloittele raparperin varret pieniksi paloiksi astiaan. Lisää sokeri. Kiehauta vesi ja kaada raparperipalojen päälle. Laita joukkoon myös kanelitanko ja inkivääripala. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Jätä juoma tekeytymään yön yli huoneen lämpöön. Siivilöi ja nosta jääkaappiin. Lisää juomaan siideri juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jäiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat