Ranskasta tulossa erikoinen haastaja suosittuun katumaasturiluokkaan

Citroën on esitellyt C4 Cactuksen hyvän menestyksen innoittaman luokkaa suuremman Aircross Concept -mallin. Tämä viitoittaa tietä tulevalle katumaasturille.

Vuosi sitten markkinoille tullut C4 Cactus on käynyt kaupaksi niin hyvin, että Citroënin mukaan mallin tuotantokapasiteettia on jouduttu lisäämään. Uudessa konseptissa on havaittavissa piirteitä persoonallisesti muotoillusta Cactuksesta sekä tila-auto C4 Picassosta. Uutuus tulee sijoittumaan mallistossa Cactuksen yläpuolelle.

Sisätilojen suhteen Aircross Concept näyttää pelkistetyltä ja turhista asioista on haluttu luopua. Tämän myötä matkustajille pitäisi riittää hyvin tilaa. Konseptiauto on rakennettu PSA-konsernin käyttämällä EMP2-perusrakenteelle. Kokonaispituutta autolla on 4,58 metriä, mutta akseliväli on venytetty 2,8 metriin tilojen ja vakaamman ajettavuuden saavuttamiseksi.

Voimanlähteenä autossa on nykytyylin mukaisesti ladattava pistokehybridi. 1,6-litraisen ja 160 kW tehoisen polttomoottorin parina taka-akselilla työskentelee 70 kW sähkömoottori. Nelivetoinen auto kiihtyy satasen nopeuteen vain 4,5 sekunnissa ja pelkällä sähköllä ajaa parhaimmillaan 50 kilometriä. Yhdistetyksi kulutukseksi kirjataan 1,7 l/100 km, mikä vastaa maltillisia 39 g/km CO2-päästöjä.

Jäämme innolla odottamaan näillä suoritusarvoilla markkinoille tulevaa tuotantomallia.

Lue myös:

    Uusimmat