Mainos

Ranskan joukkomurhaajan kodista löytyi käsittämätön asevarasto

Ranskassa ihmetellään, toimiiko maan erittäin tiukka aselaki lainkaan. Syynä hämmästelyyn on Toulousen joukkomurhaajan kodista löydetty arsenaali, josta olisi riittänyt aseita pienen sissiryhmän tarpeisiin.

Seitsemän ihmistä tappaneen Mohamed Merahin asunnosta löytyi kolme järeää Colt-pistoolia, Sten- ja Uzi-konepistoolit, Kalashnikov-rynnäkkökivääri, pumppuhaulikko ja revolveri.

– Hän hankki nämä aseet yhtä helposti kuin normaalit ihmiset ostavat jogurttia, ja samaan aikaan turvallisuuspalvelu piti häntä silmällä. Miten se on mahdollista, kyseli Le Figaro -lehti.

Presidentinvaalikisan kolmonen, keskustalainen Francois Bayrou, pisti vielä paremmaksi.

– Nuori mies, jolla on tällainen tausta, pystyy hankkimaan aseita, joita käytetään sodissa. Tämä on käsittämätöntä, hän äimisteli televisiossa.

Merahin rahojenkaan ei olisi kuvitellut riittävän aseiden ostoon, sillä hän sai työttömyyskorvausta vajaat 500 euroa kuussa. Esimerkiksi Kalashnikov maksaa Ranskan mustassa pörssissä 1500-3000 euroa.

Viranomaisten mukaan Merah hankki rahat aseisiin tehtailemalla murtoja ja varkauksia.

"Ilman Kalashnikovia olet luuseri"

Ranskassa on tiukka aselaki, jonka mukaan jokaisen aseen ostajan on läpäistävä psykologinen arviointi, todistettava, ettei hänellä ole rikosrekisteriä ja ilmoittauduttava viranomaisille.

Tulivoimaa kaipaaville tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä aseiden mustan pörssin kauppa rehottaa. Ranskassa on 7,5 miljoonaa luvallista asetta ja hurjimpien arvioiden mukaan lähes yhtä paljon laittomia aseita.

Poliisien mukaan laittomien aseiden käyttö väkivaltarikoksissa kasvaa koko ajan. Pahimpia paikkoja on Marseillen satamakaupunki Etelä-Ranskassa, missä kilpailevat huumejengit selvittelevät välejään usein sarjatuliaseilla.

– Marseillen jengeissä olet todellinen luuseri, jos sinulla ei ole Kalashnikovia, kiteyttää poliisin edustaja David-Olivier Reverdy.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.