Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ranskalainen sipulikeitto ja suomalainen vispipuuro

Julkaistu 13.12.2004 13:29

sipulikeittosipulikeittoRuokala

Ranskalainen sipulikeitto

  • 4 isoa sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni purjo
  • voita tai öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1-2 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta

Viipaloi sipulit, suikaloi purjo ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita pitkään kattilassa voin kera. Lisää mausteet ja kaada liemi kattilaan. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia kunnes sipuli on kypsää. Mitä pitempään keitto saa tekeytyä, sen parempi!

Gratinointi:

  • 4 siivua paahtoleipää
  • 100 g juustoraastetta

Kuumenna uuni 220 asteiseksi (käytä grillivastuksia mikäli mahdollista). Leikkaa leivistä kantit pois ja paahda ne rapeiksi paahtimessa. Ripottele leipien pinnalle juustoraaste. Kauho sipulikeittoa annoskulhoihin ja nosta pinnalle juustoleivät. Gratinoi uunissa muutaman minuutin ajan.

Vispipuuro

  • 1 l vettä
  • 3 dl puolukoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5-2 dl mannasuurimoita
  • 2 kanelitankoa

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko sekä puolukat ja kiehauta. Sekoita halutessasi puolukat rikki sauvasekoittimella. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen kypsäksi. Nosta kanelitanko pois ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuro yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kera.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!