Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ranskalainen sipulikeitto ja suomalainen vispipuuro

Julkaistu 13.12.2004 13:29

sipulikeitto

sipulikeittoRuokala

Ranskalainen sipulikeitto

  • 4 isoa sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni purjo
  • voita tai öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1-2 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta

Viipaloi sipulit, suikaloi purjo ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita pitkään kattilassa voin kera. Lisää mausteet ja kaada liemi kattilaan. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia kunnes sipuli on kypsää. Mitä pitempään keitto saa tekeytyä, sen parempi!

Gratinointi:

  • 4 siivua paahtoleipää
  • 100 g juustoraastetta

Kuumenna uuni 220 asteiseksi (käytä grillivastuksia mikäli mahdollista). Leikkaa leivistä kantit pois ja paahda ne rapeiksi paahtimessa. Ripottele leipien pinnalle juustoraaste. Kauho sipulikeittoa annoskulhoihin ja nosta pinnalle juustoleivät. Gratinoi uunissa muutaman minuutin ajan.

Vispipuuro

  • 1 l vettä
  • 3 dl puolukoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5-2 dl mannasuurimoita
  • 2 kanelitankoa

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko sekä puolukat ja kiehauta. Sekoita halutessasi puolukat rikki sauvasekoittimella. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen kypsäksi. Nosta kanelitanko pois ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuro yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kera.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Spermaskandaali paisuu EuroopassaVuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"Lotraatko? Tältä näyttää vesimäärä, jonka suomalainen keskimäärin käyttää suihkussaYhä useampi isä pitää vanhempainvapaata eri aikaan kuin äitiPipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivätPalkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyse
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:34
    Syöpä

    Spermaskandaali paisuu Euroopassa

  • 09:28
    Kuluttaminen

    Vuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"

  • 08:45
    Vesi

    Lotraatko? Tältä näyttää vesimäärä, jonka suomalainen keskimäärin käyttää suihkussa

  • 08:05
    Lapset

    Yhä useampi isä pitää vanhempainvapaata eri aikaan kuin äiti

  • 06:52
    Halpa vs. kallis

    Pipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivät