Ranskalainen sipulikeitto ja suomalainen vispipuuro

sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

  • 4 isoa sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni purjo
  • voita tai öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1-2 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta

Viipaloi sipulit, suikaloi purjo ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita pitkään kattilassa voin kera. Lisää mausteet ja kaada liemi kattilaan. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia kunnes sipuli on kypsää. Mitä pitempään keitto saa tekeytyä, sen parempi!

Gratinointi:

  • 4 siivua paahtoleipää
  • 100 g juustoraastetta

Kuumenna uuni 220 asteiseksi (käytä grillivastuksia mikäli mahdollista). Leikkaa leivistä kantit pois ja paahda ne rapeiksi paahtimessa. Ripottele leipien pinnalle juustoraaste. Kauho sipulikeittoa annoskulhoihin ja nosta pinnalle juustoleivät. Gratinoi uunissa muutaman minuutin ajan.

Vispipuuro

  • 1 l vettä
  • 3 dl puolukoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5-2 dl mannasuurimoita
  • 2 kanelitankoa

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko sekä puolukat ja kiehauta. Sekoita halutessasi puolukat rikki sauvasekoittimella. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen kypsäksi. Nosta kanelitanko pois ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuro yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kera.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat