Ranne murtuneena kisannut huippupolkija kiri toiseksi – Valtteri Bottaksen rakkaan matka jäi kesken

Valtteri Bottas kamppailee viikonloppuna F1:n MM-pisteistä Venäjällä. Samaan aikaan Bottaksen kanssa seurusteleva Tiffany Cromwell ajaa maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa Italiassa. Lauantaian maantieajoon Australian joukkueessa osallistunut Cromwell keskeytti kilpailun. Voittoon ajoi jo aika-ajossa torstaina maailmanmestaruuden vienyt Anna van der Breggen.

Cromwell sai viime hetken kutsun Australian seitsemänhenkiseen joukkueeseen, kun tähtiajaja Amanda Spratt joutui vetäytymään kilpailusta.

Spratt sai aivotärähdyksen ja kärsi olkapäävamman jouduttuaan kolariin Giro Rosa -kilpailussa Italiassa viime viikolla. Myös hollantilainen Annemiek van Vleuten oli osallisena kolarissa. Van Vleuten mursi ranteensa, mutta pystyi osallistumaan lauantain kilpailuun.

Van Vleuten puolusti maantieajon maailmanmestaruutta, mutta joutui lauantaina tyytymään hopeaan. Maailmanmestaruuden vei hollantilainen Anna van der Breggen minuutin ja 20 sekuntia ennen van Vleutenia, joka kukisti loppukirissä Italian Elisa Longo Borghinin. Van Breggen juhli jo torstaina aika-ajon maailmanmestaruutta.

Australialainen Cromwell keskeytti osin Imolan moottoriradalla ajetun 143 kilometrin mittaisen kilpailun. Kilpailu alkoi ja päättyi Imolan radalle.

Kaikkiaan maaliin saakka ajoi 105 kilpailijaa 140:stä kisaan startanneesta.

Cromwell on osallistunut maantiepyöräilyn MM-kisoihin kymmenen kertaa. Hänen paras saavutuksensa on vuodelta 2014, kun hän oli maantieajon viides.