Rakkaita sauvasekoittimia, sähkövatkaimia ja porakoneita – lukijat kertovat vuosikymmeniä kestäneistä kodinkoneistaan

Mitä kodinkonetta, työkalua tai keittiövälinettä ilman sinun arkesi ei sujuisi?

Kodinlaitteiden toivoisi aina kestävän käytössä mahdollisimman pitkään, mutta aina niin ei kuitenkaan käy. Kertakäyttöisyyden tyrmäämiseksi löytyy kuitenkin monia tarinoita uskollisesti palvelleista kodin esineistä.

MTV Lifestyle kirjoitti aiemmin tyytyväisen kuluttajan tarinan Fiskarsin 34 vuotta palvelleista saksista. Nyt jaamme lisää lukijoiden tarinoita kodin esineistä, jotka ovat kestäneet aktiivisessa käytössä jo vuosikymmeniä.

Lue alta, minkälaiset esineet ovat palvelleet lukijoitamme jo kymmeniä vuosia.

"Tosissasiko olet ostamassa?"

"On joskus 70-luvun alussa ostettu Black&Decker porakone. Hieno ja kallis peli aikoinaan, myyjäkin kysyi nuorelta sälliltä että tosissako olet ostamassa. Siinä on kaksi vaihdetta ja portaaton nopeudensäätö. Sen hommasin moponviritystä varten.

Toki on sillä porattu, ruuvattu ja hiottu paljon muutakin vuosikymmenten myötä. Kuluneen istukan vaihdoin, mutta vastaavaa ei löytynyt, niin jouduin tekemään uuden akselin pätkän koneen ja istukan väliin, hyvä tuli ei vipota ollenkaan.

Mutta Fiskarsin sakset, luulen ettei niitä saa normaalikäytössä hajalle millään. On ainakin yksi juttu missä sakset eivät toimi, nimittäin ilmastointi- eli jeesusteipin leikkaamisessa. Ei siinä toimi muutkaan sakset", kertoo nimimerkki PLeisson.

Elinikäiset arjen pelastajat

"Ostin toista lasta odottaessani Bamix-sauvavatkaimen. Vuosi oli 1978. Sillä on vatkattu, survottu ja hienonnettu koko lailla monta muusia ja muuta. Viime vuonna se sitten lopetti toimimisen. Moottori oli palanut loppuun, korjaamista ei enää kannattanut ajatella.

Vuoden olen pärjännyt varavehkeellä, mutta tänään on maksettu uudesta samanmerkkisestä koneesta, lupasivat sille 25 vuoden takuun. Tämä entinenhän toimi 36 vuotta, niin että toivoa on", kertoo nimimerkki Kalamainen nainen.

"Purkinavaaja, se kaikkein yksinkertaisin, on uskollisesti palvellut minua varmaan 35 vuotta. Se on säilynyt mukana kuudessa muutossa ja edelleen toimiva", kertoo nimimerkki paula v.

"48 vuotta vanha sähkövatkain toimii edelleen moitteettomasti. Jäi äidin kuoleman jälkeen mulle v. 1984", kertoo nimimerkki vatkuli.

Hyvää ei kannata vaihtaa

"Löytyy juuri vasenkätisille (tarkoitettuja Fiskarsin saksia) punaiset vaimoni ja omat oranssit siis oikeakätisille. Parhaat sakset mitä löytyy, olleet jo 20 vuotta myös meillä", kertoo Jussi.

"19-vuotiaana ostamani Strömberg-merkkinen mikroaaltouuni, jouduin luopumaan siitä vajaa vuosi sitten muutossa kun se tipahti muuttomiehen käsistä asvaltille. Erinomaisesti toiminut peli!" kertoo Karen, 51 vuotta.

"Kiinalaiset taittosakset jotka on palvellu mua 30 vuotta ,ostin viime vuonna jo uudet taittosaksetkin korvaamaan ne mutta palasin vanhoihin kiinasaksiin takaisin aika pian ja nyt en korvaa niitä enää millään. Ne ovat kokonaan terästä joten ne luultavasti kestävät pitkään", kertoo nimimerkki aksu.

"Vaimo on toiminut kodin yleiskoneena jo 35 vuotta", kirjoittaa puolestaan Yrjö.

Lue myös:

    Uusimmat