Mainos

Rakenna itsellesi kotibaari

Kyllästyttääkö sinua tarjota vieraillesi sitä ainaista boolia muovimukeista? Kunnon baarikaapin avulla voit viihdyttää vieraitasi tyylillä.

Erään tarinan mukaan ensimmäinen cocktail syntyi kun Aatamin luumuviinaan putosi kirsikka. Toinen tarina taas kertoo, että Nooan arkissa meni kaksi juomatynnyriä rikki ja niiden sisältö sekoittui maukkaaksi yhdistelmäksi. Oli cocktailien alkuperä sitten mikä tahansa, niiden parissa on aina hauska puuhastella.

Ravistettuna, ei hämmennettynä

Hyvään kotibaariin ei tarvita ainoastaan hyvää juomavalikoimaa vaan myös hyviä välineitä, onhan puolet drinkkien ilosta jo niiden tekemisessä. Perinteisesti cocktailit valmistetaan kolmella tavalla: rakentamalla, ravistamalla ja hämmentämällä. Teitpä juomasi miten vain, niin tarvitset ainakin hedelmäveitsen, sekoituslusikan ja jääpala-astian. Iittalan minimalistinen Seth-Andersson teräskulho pitää jäät jäinä eikä vetenä.

Iittala

Hankalasti sekoittuvia aineksia kuten mehuja ja kermaa sisältävät sekoitukset pitää ravistaa, käsin tai koneella. Klassinen cocktailravistin, eli shaker on hyvä apuväline, mutta kotibaarin paras väline on silti mielestäni laadukas tehosekoitin.

Philips

Philipsin Alu-tehosekoittimessa on muun muassa hedelmäsiivilä ja irrotettava terä. Sillä voi tehdä paksuja, tuoreita hedelmiä sisältäviä drinkkejä, alkoholittomia pirtelöitä ja smoothieita, sekä valmistaa jäämurskaa. Lisäksi blenderillä valmistuu suuriakin määriä juomaa kerralla.

Philips

Huippubaarimestarit suosivat tuorepuristettuja mehuja cocktaileissa, eikä mikään ihme, sillä makuero purkkitavaraan on melkoinen. Kulmakuppilan cocktail-kehitelmät kalpenevat omien sekoitustesi rinnalla kun käytät kotona sähköistä mehupuristinta. Philipsin mallilla voit myös säätää hedelmälihan määrää.

Oikea lasi oikealla juomalle

Hyvän maun lisäksi myös juoman ulkonäöllä ja tarjoiluastialla on merkitystä. Eihän esimerkiksi oikeaoppista Martinia tai Manhattania voi tarjota muusta kuin kunnon cocktaillasista, jollainen löytyy muun muassa Iittalan elegantista Select-sarjasta.

Iittala

Erilaiset juomat vaativat erilaisia laseja, mutta perusvalikoimallakin pärjää pitkälle. Monet kodin yleislasit taipuvat moneen käyttöön: esimerkiksi viinilaseista voi tarjota kahvidrinkit ja smoothie-tyyliset juomat. Viskilaseihin voi sekoittaa lyhyet drinkit ja konjakkilaseihin voidaan rakentaa eksoottisia jäämurskadrinkkejä kuten Mai Tain. Kuvassa Iittalan Avec-konjakkilasit.

Iittala

Kotibaarin kaikkein oleellisin peruslasi on grogilasi. Niitä löytyy monissa muodoissa ja tyyleissä, mutta yleisesti ottaen grogilasi on korkea ja kapea, tilavuudeltaan noin 2-3 dl. Runsaiden jäiden lisäksi grogilasiin mahtuu juuri sopiva määrä herkullista juomaa. Alla olevat grogilasit ovat Schott Zwieselin tyylikkäästä Keepers-sarjasta.

Schott Zwiesel

Baarikaapin paikka

Mutta mihin pullot ja välineet sitten laitetaan? Baarikaapin on yleensä hyvä olla rinnantasolla tai korkeammalla, sillä tällöin juomia on helppo poimia, eivätkä pienet lapset ylety kaapille. Ikean Pelto-seinävitriini sopii pieneksi baarikaapiksi säädettävien tasojensa ja liukuoviensa ansiosta.

Ikea

Baarikaapin ei toki tarvitse olla erillinen. Baarikaapiksi käy myös vaikkapa Askon Look-hylly, joka sopii sekä keittiöön että olohuoneeseen. Hyllyn alemmilla tasoilla voi säilyttää oleellisia oheistarpeita kuten drinkkioppaita ja tehosekoitinta. Mikäli kotona on lapsia, kannattaa harkita lukollista baarikaappia.

Asko

Mikäli haluat järjestää kotonasi cocktail-juhlat, tarvitset drinkkejä varten työpöydän ja juomatkin pitäisi nostaa esille kaapista. Hyvä apu juhliin onkin liikuteltava pöytä: sen avulla drinkintekopiste on tapahtumien ytimessä eikä keittiön perällä, mikä on kätevää erityisesti puutarhajuhlissa. Ikean uudessa Holma-tarjoiluvaunussa on ulos vedettävä hyllylevy, pulloteline ja irrotettava tarjotin.

Ikea

Teksti: Sampo Jalasto / Mediafocus

Kuvat: Asko, Iittala, Ikea, Philips ja Schott Zwiesel

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.