Rakastatko taidetta? Nämä hotellit ovat sinua varten

Rakastatko taidetta – sekä matkustelua? Lukuisat hotellit ympäri maailmaa ovat ottaneet taiteen ja luovan suunnittelun osaksi yöpymiskokemustaan. Hotellien hintavertailusivusto Hotels.com listasi hotelleja, jotka taiteen ystävän kannattaa matkoillaan muistaa.

Gallerian kuvat saa isommiksi klikkaamalla. 

Gladstone Hotel, Toronto – 3 tähteä

Torontolainen Gladstone syleilee taidetta vaihtuvien näyttelyiden myötä. 125-vuotiaassa rakennuksessa kotiaan pitävässä hotellissa taide tulee vastaan joka kulman takana: nähtävillä on eri aikoina mm. tilataidetta, valokuvia ja vuotuisen Gladstone Grow Op -näyttelyn, joka keskittyy maisemasuunnittelun ympärille ja tuo aiheen kekseliäästi sisätiloihin. Myös persoonalliset huoneet pitävät sisällään taidevaikutteita.

Hotel Eclat Beijing, Peking – 5 tähteä

Lasia, terästä ja auringonvaloa! Eclat Beijingin palkintoja voittanut suunnittelu avaa loistavat näkymät kaupunkiin ja on myös ympäristöystävällisesti toteutettu. Täällä vieraat voivat virittäytyä matkatunnelmiin nykytaiteen ja designer-huonekalujen keskellä. Jokaisessa kerroksessa vieraita hemmotellaan arvostettujen taiteilijoiden, kuten Salvador Dalín, Andy Warholin sekä kiinalaisten Zeng Fanzhin ja Chen Wenlingin teoksilla.

Art Series – The Cullen, Melbourne – 5 tähteä

Tämä melbournelainen majatalo on nimetty Adam Cullenin mukaan, joka on eräs Australian kiehtovimmista nykytaiteilijoista. Hotelli on osa uutta taideteemaisten hotellien ketjua kaupungissa. The Cullenin oma sisustus seuraa tyylikkään mustavalkoista linjaa; väripalettia piristää yli 400 Cullenin alkuperäisteosta.

Arte Luise Kunsthotel, Berliini – 2½ tähteä

Arte Luise Kunsthotel tunnetaan “galleriana, jossa voi nukkua yön yli”. Mitten alueella Berliinissä sijaitseva hotellli tarjoaa yöpyjän valittavaksi viisikymmentä huonetta, joista jokainen on eri taiteilijan suunnittelema, ainutlaatuinen visio: jokainen huone on ikään kuin oma taideteoksensa. Mikä parasta, taiteilijat saavat pienen osuuden suunnittelemansa huoneen tuotosta: voit siis olla erilainen taidemesenaatti pelkästään täällä yöpymällä!

WestCord Art Hotel Amsterdam, Amsterdam – 3 ja 4 tähteä

WestCord on hieman erilainen ratkaisu, josta löytyy sekä kolmen että neljän tähden majoitusvaihtoehdot. Hotelli tarjoaa vierailleen myös hollantilaisen muusikko ja maalari Herman Broodin kiehtovan gallerian. Brood saavutti menestystä popin ja rockin saralla 70- ja 80-luvuilla ja häntä on kuvailtu “Hollannin suurimpana ja ainoana rokkitähtenä”. Musiikkiuransa jälkeen Brood kääntyi kuvataiteen pariin ja nousi arvostetuksi nimeksi Amsterdamin pop-taidepiireissä

Hotel Max, Seattle – 4½ tähteä

Seattlelainen Hotel Max on valokuvataiteen ystäville sopiva majapaikka. Hotellin jokainen kerros on omistettu eri taiteilijan valokuville, jotka piristävät mm. huoneiden ovia. Kullakin taiteilijalla on oma teemansa ja suosikkiaiheensa vaihdellen romantiikasta arkkitehtuuriin. Paikallisen musiikkikulttuurin ystävien kannattaa pyytää huonetta 5. kerroksesta: siellä seiniä reunastavat Charles Petersonin Seattlen grunge-musiikkia käsittelevät otokset.

Lähde: Hotels.com

Lue myös:

    Uusimmat