Mainos

Rakasta lähimmäistäsi – testaa hänen palovaroittimensa

Kaikkihan sen tietävät, että jokaisessa kodissa pitää olla toimiva palovaroitin. Tilanne on nyt muuttumassa. Yksi palovaroitin ei useimmissa suomalaisissa kodeissa enää riitä.

Valveutunut, lähimmäisestään välittävä kansalainen haluaa tietysti varmistaa, että ystävän tai muun lähimmäisen koti on myös paloturvallinen. Kuinka siis rakastaa lähimmäistään ilman, että vaikuttaa holhoavalta?

Piippaako sinulla?

Piippaako sinulla? -palovaroitinkampanja on jälleen alkanut televisiossa. TV-spotti on hyvä keskustelunavaus. Kun on kahvilla ikääntyneemmän puoleisen anopin tai päinvastoin elämän ruuhkavuosien takia hajamielisen miniän luona, voi päivitellä:

– Töllöttimestä tulee taas se mainos, jossa palovaroitin huutaa aivan aidolla äänellä. Ajatella, että meidän vanha kuuro koirakin höristelee korviaan. Mainoksen mukaan meidänkin 72 neliön kaksiossa pitäisi olla kaksi palovaroitinta.

Tässä kohtaa miniä huomaa lisätä pari palovaroitinta lauantain kauppalistaan. Anoppi puolestaan voi voivotella:

– Voi-voi, kun se palovaroittimen testaaminen on niin kovin hankalaa.

Nyt miniä tietenkin nappaa taloustikkaat ja testaa palovaroittimen. Samalla hän voi muistuttaa, että fiksuinta on laittaa palovaroitin jokaiseen makuuhuoneeseen ja myös eteiseen, ulko-oven lähettyville.

Muista testata paristot

Toinen maanmainio tapa päästä juttelemaan paloturvallisuuden ilosanomasta on laittaa piippaakosinulla.fi -sivusto nettiselaimen suosikkeihin. Kun se setä, jolla on taipumusta nauttia konjakkia iltaisin, tulee katsomaan kesäisen Tenojoen-kalareissun kuvia, voi sormi vahingossa lipsauttaa koneen valokuvanjakosivustolta paloturvallisuuden pariin.

– On se kumma, miten hankalaa on muistaa se kuukausittainen palovaroittimen paristojen testaus. Nyt kun meilläkin niitä kapineita pitää olla kaksi ylä- ja kaksi alakerrassa. Minäpä laitoin joka kuun yhdenneksitoista päiväksi illan suuhun muistutuksen kännykkään. Kerran kuussa, illan suussa kännykkä muistuttaa ja piippaa.

Kun kuvat on katsottu ja setä viedään kotiin rintamamiestaloon, voikin aivan hyvin testata palovaroittimet myös siellä, asiasta kun on ollut illan mittaan puhetta.

Meillä jokaisella on lähimmäisiä, jotka suorastaan odottavat, että heidän luonaan kyläillään ja heidän kanssaan jutellaan. Lähimmäisen turvallisuudesta huolehtiminen on sitä komealta kalskahtavaa toimintaa, jota valtakuntamme isät ja äiditkin peräävät, yhteisöllisyyttä. Siksi ei ole lainkaan pöllö ajatus kysäistä:

– Piippaako Sinulla?

Osallistu kilpailuun – voit voittaa sankoruiskun tai paloturvallisuuspaketin!

Artikkelin tarjoaa:
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry

Artikkelin tarjoaa:
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.