Raju väite Lionel Messistä: Kultainen pallo suhmuroitiin argentiinalaiselle korruptiolla ja lahjuksilla

Lionel Messi saattoi voittaa Kultaisen pallon vuonna 2021 vilunkipelillä.

Ranskalaislehti Le Monde kertoo, että poliisi tutkii Messin entistä joukkuetta Paris Saint-Germainia lahjuksista. Ranskalaislehden mukaan seuran entinen viestintäjohtaja Jean-Martial Ribes on tarjonnut ranskalaisen jalkapallosivusto France Footballin entiselle päätoimittajalle Pascal Ferrelle useita lahjuksia, joiden ehtona oli, että Messi voitta vuoden 2021 Kultaisen pallon, eli maailman parhaan pelaajan palkinnon.

Ferre toimi vuoden 2021 Fifan gaalan järjestäjänä.

Lahjukset olivat syytösten mukaan muun muassa ottelujen VIP-lippuja ja luksusmatkoja PSG:n pääsponsori Qatar Airwaysillä.

Ferre on myös siirtynyt toimittajan työstään PSG:n palkkalistoille tapauksen jälkeen. Hän toimii nykyään PSG:n viestintäpäällikkönä.

Lahjussyytösten todisteena on löydetty Ribesin viestejä PSG:n omistaja Nasser Al-Khelaifille, joissa Ribes sanoo, että hänen piti tehdä lobbaustyötä, ja viesteissä mainitaan myös lounastaminen Ferren kanssa.

Ferre ei ole tietojen mukaan ainoa henkilö, jota Ribes on lahjonut, vaan hänen kerrotaan antaneen poliitikoille ja taiteilijoille lippuja ja palveluksia. 

Messi voitti vuoden 2021 Kultaisen pallon äänestyksessa Robert Lewandowskin äänin 613-580, ja silloin argentiinalaisen valinta vuoden parhaaksi sai osakseen paljon kritiikkiä.

Messi voitti Kultaisen pallon myös viime vuonna. Yhteensä Inter Miamissa pelaava argentiinalainen on kahminut urallaan kahdeksan Ballon d'Or -palkintoa.

Lue myös:

    Uusimmat