Raju taklaus päähän: Kari Jalonen kävi kuumana SM-liigasta tutun hyökkääjän telomisesta

Kari Jalosen valmentama Tshekki menetti M-kisojen avausottelussaan perjantaina kaksi pelaajaansa, mutta nukuttu yö on tuonut helpottavia uutisia jatkon kannalta.

Tshekki koki kovia jo 3–2-voittoonsa päättyneen Slovakia-ottelun avauserässä, kun ensin Filip Chlapik jäi Patrik Kochin karmean taklauksen alle. Myöhemmin slovakialainen Mislav Rosandic taklasi polvella Jiri Cernochia ulosajon arvoisesti.

Pelicansissa edelliskaudella pelannut Chlapik tavoitteli kiekkoa huonossa asennossa, kun Koch täräytti säälimättömän taklauksen suoraan ylävartaloon. Chlapik jäi aluksi vaihtopenkille, mutta jätti ottelun lopulta kesken.

Tshekin maajoukkuemanageri Milan Hnilicka kertoo Hockey.cz-sivustolle käyneensä kulisseissa useita keskusteluita Kochin rajusta taklauksesta. Myös päävalmentaja Kari Jalonen oli ollut median mukaan erittäin vihainen ottelun tuomaristolle.

– Valmentaja ja minä keskustelimme erotuomarijohtajan kanssa. Odottelemme tuloksia, Hnilicka kommentoi.

– Filip on lääkärien hoidossa. Tutkimme häntä parhaillaan, manageri totesi ottelun jälkeen.

Samassa yhteydessä Hnilicka kertoi helpottavan tiedon siitä, että polvitaklauksen kohteeksi joutunut Jiri Cernoch selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

– Hänen pitäisi olla valmis hyppäämään kaukaloon Kazakstan-ottelussa.

Viimeisimpien tietojen mukaan NHL:n pudotuspeleistä pudonneen New Jersey Devilsin tähtihyökkääjä Ondrej Palat ei ole vahvistamassa Tshekkiä MM-kisoissa. Palat on pelannut loukkaantuneena. Sen sijaan Toronto Maple Leafsin David Kämpfin tilannetta maajoukkue selvittää parhaillaan.

Lue myös:

    Uusimmat