Räikkösen auton surkea sadevauhti yhä täysi mysteeri

Lotus-tallin tekninen johtaja James Allison ei osaa vieläkään selittää Kimi Räikkösen auton vauhdin täydellistä romahdusta sateen kastelemalla Hockenheimin radalla Saksan GP:n aika-ajoissa.

Räikkönen piti koko joukon parasta vauhtia kuivalla, mutta jäi yli 5 sekunnin päähän kärjestä, kun rata kastui.

- Olemme olleet ihan kohtalaisia märällä tänä vuonna - esimerkiksi suorituskykymme oli kiitettävä märissä olosuhteissa Hockenheimin toisessa harjoituksessa - mutta jostain syystä automme oli kertakaikkisen surkea, kun sade tuli aika-ajossa. Se hämmensi meitä silloin ja tekee sitä edelleen, Allison myöntää.

- On ehdottomasti työlistallamme selvittää, mikä aiheutti E20-auton vauhdin menetyksen lauantaina märällä, Allison jatkaa.

F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna. Allisonin mielestä Lotuksen menestysresepti Unkarin Hungaroringillä on vanha tuttu.

- Jos kauden kymmenen ensimmäistä kisaa antavat suuntaa, niin olemme kilpailukykyisiä Unkarissa. Se kuulostaa hieman rikkinäiseltä levyltä, mutta jotta pystymme todella suoriutumaan niiden lupauksien mukaisesti, joita tallistamme löytyy, täytyy meidän sijoittua aika-ajossa kahteen kärkiriviin. Tämä on vielä normaalia tärkeämpää Hungaroringin kiharaisella radalla, Allison sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat