Mainos

Pyöräilijän ja bussikuskin katuraivo leimahti bussikaistalla

Bussikuskin ja polkupyöräilijän kohtaaminen johti rikostuomioon molemmille.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan pyöräilijän liikennerikkomuksesta ja vahingonteosta sekä 34-vuotiaan bussikuskin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapaus sattui Helsingin keskustassa huhtikuussa 2015 ja oikeus antoi päätöksen nyt syyskuun lopussa.

Ulkomaalaistaustaisen bussikuskin ajama linja-auto oli lähtenyt Rautatientorilta. Ateneumin kohdalla bussi pysähtyi liikennevaloihin ja edessä bussikaistalla oli polkupyörä.

Valojen vaihduttua pyörä ajoi edellä Kaisaniemenkadun bussikaistaa ja bussi seurasi perässä. Bussikuski vilkutteli valoja sekä ajoi hyvin lähellä.

Bussikuski kertoi pyöräilijän näyttäneen keskisormea.

Pyöräilijä jatkoi bussikaistalla

Kaisaniemen liikenneympyrän kohdalta alkaa pyörätie, mutta polkupyöräilijä jatkoi bussikaistalla. Oikeudessa pyöräilijä sanoi, ettei hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ajaa ajoradalla, koska linja-auto oli niin lähellä selän takana.

Kun bussi Unioninkadulla tööttäsi, pyöräilijä pysähtyi keskelle ajorataa. Linja-autokuski seisahtui perään. Pyöräilijä oli todistajan kertomuksen mukaan laittanut pyöränsä ajoradalle esteeksi.

Sen jälkeen pyöräilijä oli lyönyt bussin tuulilasiin niin, että siihen tuli halkeama. Bussikuski puolestaan viittoili miestä sivuun. Pyöräilijä oli tullut bussin etuovelle, jolloin bussi lähti liikkeelle ja polkupyörä jäi alle.

Oikeus tuomitsi pyöräilijän liikennerikkomuksesta, koska tämä pysähtyi ajoradalle. Bussin lasin rikkominen oli puolestaan vahingonteko. Bussikuski taasen tuomittiin liikenteen vaarantamisesta, koska hän ei pitänyt pyöräilijään turvaväliä.

Pyöräilijän rangaistus oli 15 päiväsakkoa eli 600 euroa. Bussikuski sai 20 päiväsakkoa, mistä kertyy maksettavaa 700 euroa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.